Mekano Max’ gode ven abe er blevet syg, og Mekano Max er nødt til at rejse rundt i tiden for at skaffe dét, der kan gøre abe rask igen. Han bygger derfor en tidsmaskine og …

Mekano Max’ gode ven abe er blevet syg, og Mekano Max er nødt til at rejse rundt i tiden for at skaffe dét, der kan gøre abe rask igen. Han bygger derfor en tidsmaskine og tager på tur. Han rejser først til fortiden, hvor han møder farlige dinosaurer og vikinger. Derefter ryger han til fremtiden, hvor der er robotter og kæmpebygninger. Da han skal hjem igen, er tidsmaskinen gået i stykker, men robotten hjælper ham, så han kan komme hjem til abe igen.

Mekano Max og tidsmaskinen er en sjov og lærerig bog med mange flotte illustrationer. Historien er skrevet på rim, og selvom versene er virkelig godt skrevet og har en god rytme til højtlæsning, tror jeg alligevel, at det blev lidt for mærkeligt for min 4 årige testlæser. Hør bare her: ”En rød robot i fjollet tøj, den kører tæt forbi. Godmorgen siger robotten, mens den bipper indeni. Du er dog en sær robot, hvor kommer du dog fra? Jeg er Max fra fortiden og jeg vil væk herfra”. Sejt, ikke?

Vi elsker rim og remser, og vi elsker en god historie, men kombinationen vakte ikke den helt store begejstring umiddelbart. Men der blev stillet masser af spørgsmål til billederne undervejs, og der var en masse at tale om.

Som en lille sjov ekstrating er der et efterord til bogen, hvor forfatteren opfordrer læseren til at komme med ideer til, hvor Mekano Max skal rejse hen næste gang, hvad han skal lave eller hvad næste Mekano Max bog skal handle om. Man kan sende sin idé på email til forfatteren, og hvis ens idé bliver brugt, får man sit navn med i næste bog. Det er en sjov og utraditionel måde at involvere læseren på og super cool for børn at få den mulighed. Jeg tror, at hvis min dreng var bare et år ældre, ville den have fanget ham mere, og han ville synes, at det var sejt at få lov til at se en bog med sin egen idé i.

Calibats børnebøger er altid i super lækker kvalitet. Godt højtlæsningsformat, kraftig papirkvalitet og flotte illustrationer i flotte farver. Det er nogle super lækre bøger at sidde med og læse i.

Læs også vores anmeldelse af den første Mekano Max bog fra 2016 her.

Brian P. Ørnbøl, Mekano Max og tidsmaskinen, illustreret af Tom Kristensen, Calibat, 28. september 2018, 60 sider.