Bryllupstesten er skrevet af Helen Hoang. Bryllupstesten er forfatterens anden bog – den første hedder Kærlighedskoden. Hvad gør man når man er i sommerhus og lige pludselig løber tør for læsemateriale? Man låner en bog af ens mor, selvom det måske ikke nødvendigvis var den bog, som man lige havde i tankerne. Der kan komme… Læs mere Bryllupstesten af Helen Hoang

Bryllupstesten er skrevet af Helen Hoang. Bryllupstesten er forfatterens anden bog – den første hedder Kærlighedskoden.

Hvad gør man når man er i sommerhus og lige pludselig løber tør for læsemateriale? Man låner en bog af ens mor, selvom det måske ikke nødvendigvis var den bog, som man lige havde i tankerne. Der kan komme noget rigtig godt og noget rigtig dårligt ud af læseoplevelser, som man ikke selv har valgt og heldigvis for mig, var Bryllupstesten en rigtig god en. Læs min anmeldelse af den her:

Forlagets beskrivelse:

“Khai Diep har ingen følelser. Eller … det passer ikke helt. Han bliver irriteret, når folk flytter på hans ting, og han bliver inderligt tilfreds, når et regnskab stemmer helt ned til sidste øre, men han oplever ikke store og vigtige følelser. Da han hårdnakket viger uden om alle romantiske forhold, tager hans mor sagen i egen hånd og rejser tilbage til Vietnam for at finde den perfekte brud.  

Esme Tran er træt af sit udsigtsløse job og sit liv i Ho Chi Minh City, så da hun får chancen for at rejse til USA i tre måneder og møde en mulig ægtemand, slår hun til. Men hendes forsøg på at forføre Khai går ikke som planlagt. I stedet spirer kærligheden hos hende selv, og inden længe er hun håbløst forelsket i en mand, der er overbevist om, at han aldrig vil kunne gengælde hendes kærlighed.”

Biillede af: Bryllupstesten af Helen HoangBryllupstesten af Helen Hoang

Som nævnt tidligere kan en ikke selvvalgt bog både føre til gode og dårlige læseoplevelser, og da jeg startede Bryllupstesten, vidste jeg ikke helt, hvad historien havde at byde på. Det fandt jeg dog hurtigt ud af, for handlingen og personerne blev hurtigt præsenteret og det var rigtig rart. Derudover fandt man også rimeligt hurtigt ud af, hvordan historien ville udspille sig, men denne forudsigelighed synes jeg slet ikke er et problem. Tværtimod tror jeg, at dem som læste bogen helt færdigt, ville have blevet skuffet, hvis ikke de fik den slutning, som de havde forventet.

Når jeg tænker på dybden af de karakterer, som er medvirkende i bogen, kan jeg ikke blive andet end glad. Esme er en rigtig sød og naiv pige, som jeg ikke kan lade være med at holde af. Hun har en stærk retfærdighedssans, og for mig fremstår hun, som en meget autentisk karakter med flere sider end én. Dog er der nogle problemer i bogen, som hun virker til at glide lidt for nemt igennem, og det dræber lidt af realismen i historien. Hvad angår Khai er han også en karakter, som jeg synes rigtig godt om. Han har autisme og derfor er kommunikation ikke lige det, som han er bedst til og hans problematik i forhold til kærlighed, bliver afspejlet af handlingen og det er rigtig godt. Selve historien er fortalt af dem begge og det fungerer i dette tilfælde og har haft en positiv effekt på min læseoplevelse. Jeg tror ikke jeg vil have brudt mig om, at have to fortællere, hvis Khai ikke var den karakter, som han er i bogen, da delen med, hvordan han håndterer mennesker er utrolig vigtig og giver ham, samt historien, en meget større dybde.

Bryllupstesten er en super sød feel-good roman, som også har mange humoristiske scener. Generelt er Esme en sjov og skøn karakter, som giver historien noget pang. Udover dette fortæller Bryllupstesten også en historie om kulturelle forskelle og fattigdom, og det er også noget som jeg fandt interessant og ikke mindst utrolig vigtigt og relevant. Det er også i denne del at jeg mener, at Esme er kommet igennem det hele lige lovlig nemt nok, hvor jeg godt kunne have brugt lidt mere af det modsatte.

Generet er jeg vild med Bryllupstesten, selvom den ikke ligefrem er skrevet specifikt til min aldersgruppe. Alligevel tror jeg dog, at jeg bliver nødt til at læse mere af forfatteren Helen Hoang, samt andre bøger i denne genre.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: People’s
ISBN: 9788772380933
Originaltitel: The Bride Test
Oversætter: Anne Brinch
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 344

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.