Bandekrig fylder meget i medierne i vore dage, men det er så langt fra et nyt fænomen. Faktisk hærgede der fra slut 70’erne og op gennem 80’erne en væbnet kamp mellem de to rivaliserende grupper, Hells Angels og Bullshit, et opgør der kostede adskillige menneskeliv, og som i dag nok mest huskes for mordet på […]

Bandekrig fylder meget i medierne i vore dage, men det er så langt fra et nyt fænomen. Faktisk hærgede der fra slut 70’erne og op gennem 80’erne en væbnet kamp mellem de to rivaliserende grupper, Hells Angels og Bullshit, et opgør der kostede adskillige menneskeliv, og som i dag nok mest huskes for mordet på Makrellen, og det ikoniske foto af Makrellens enke Pia Knudsen, på hans Harley ved siden af rustvognen.

Det er nu blevet til en utrolig gennemarbejdet bog, der skildrer Bullshit og deres syn på opgøret. Det er et bevidst valg, at Hells Angels ikke er hørt i denne sammenhæng, da deres version allerede findes. Det er barsk læsning, om nogle unge mennesker der kom ud over kanten. Unge mennesker der ikke kunne finde trygheden og kærligheden i deres hjem, men i stedet fandt deres plads blandt rødderne i knallertgruppen Nøragersmindebande. Men med banden følger også kriminaliteten og tingene eskalerer, da Kim Mortensen bliver skudt under en raid mod Nomadeenes klubhus. Bandekrigen er nu en realitet, og intet kan standse de to rivaliserende grupper Bullshit og Hell Angels (som de nu kaldes), først efter 10 mord og en næsten udradering af Bullshit stopper den del af krigen.

Det er en fantastisk bog, som fortæller et stykke Danmarkshistorie yderst veldokumenteret. Camilla og Janus har pløjet sig gennem mere end 10.000 sider kildemateriale og interviewet tæt på hundrede personer, der på den ene eller anden måde har haft kontakt med eller deltaget i Bullshit. Bogen er overskueligt opbygget i tre dele og velillustreret med fotos, bla. fra politiarkiverne.

Hvis man efter endt læsning ønske at fordybe sig mere i emnet, slutter bogen med en litteraturliste med henvisning til både bøger og tv udsendelser.

Lån bogen på bibliotek.dk