Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram. Asger Nørkær Nielsen fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Programmet for resten af året er tæt pakket med spændende titler. Jeg tror, nøgleordet er bredde. Vi kommer i hvert fald rundt i alskens forskellige genrer med børnebøger, ungdomsromaner, krimier, en digtsamling og temabøger om blandt andet fodbold og venskab.

Der er både forfattere med adskillige bøger bag sig, men faktisk også en hel del debutanter i efterårets program.

Vi udgiver for eksempel romanen ‘En fremmed i mit spejl’ af tidligere socialdemokratisk medlem af Folketinget Sandy Brinck (f. 1972), der debuterer med sin fortælling om identitetstab. En anden førstegangsforfatter er Frida Hjeresen (f. 1995), der da nedlukningen i foråret var på sit højeste skrev en række digte til Århus Stiftstidende. Vi udgiver digtene samt nogle skrevet i tilværelsen post-nedlukning i samlingen ‘Standby’

Ellers har vi også bøger af gode gengangere som Aksel Hundslev (f. 1937) og Rikke Lindgaard (f. 1977). Sidstnævnte følger op på sin skoleintra-succes, ‘Hvorfor skal skoletasken være så tung?’, med en børnebog om, hvordan julemanden blev grøn.

Så vi har rigtig travlt lige nu med at forløse den ambitiøse plan, vi har lagt for efteråret.”

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Hvis jeg må nævne tre styk, så vil jeg fremhæve Espen Strunks (f. 1980) ‘Den sidste rockjournalist, der kommer i november. Bogen indeholder en samling interviews med blandt andre Leonard Cohen, Cat Power og Nick Cave og tilhørende fortællinger om de store, karismatiske egoer. Strunk har igennem mange år arbejdet som musikjournalist blandt andet på magasinet Gaffa. 

Desuden udgiver vi næste roman af Arne Woythal (f. 1958), ‘Skrædderen fra Bagdad, der som altid foregår i et internationalt miljø med tråde til forskellige aktuelle emner og med masser af spænding og action. 

Endelig synes jeg ‘Halvguderne – 100 år i italiensk fodbold’af journalist på Berlingske, Christian Nørgaard Larsen, bør vække opsigt. Med ekstern redigering af Asker Hedegaard Boye, fodboldskribent med mere hos Weekendavisen, har han skrevet en særdeles indsigtsfuld og velresearchet bog, der giver et historisk blik på et fodboldgalt land med dets ekstreme dyrkelse af klubber og idoler.”

BogMarkedet har ved flere lejligheder skrevet om BYENS Forlag, der gerne arbejder med skæv og original markedsføring. Seneste artikel er ‘Kan den litterære samtale holde til det?’ skrevet i anledning af åbningen af forlagets tredje bogcafé.

Foto: Steen Don.