En grufuld opdagelse sker i forbindelse med istandsættelsen af den ene del af et stort victoriansk dobbelthus i Oxford. Der er problemer med kældervæggen, der adskiller husene, og da pudset er så porøst, at det …

En grufuld opdagelse sker i forbindelse med istandsættelsen af den ene del af et stort victoriansk dobbelthus i Oxford. Der er problemer med kældervæggen, der adskiller husene, og da pudset er så porøst, at det falder af ved berøring, opdager ejeren af huset til sin store rædsel et par øjne, der stirrer tilbage på ham fra den anden side af muren.

Ejeren af den anden del af dobbelthuset er en gammel forvirret dement mand, så da politiet opdager en ung kvinde og en lille dreng spærret inde i et rum i mandens kælder, leder det hurtigt politiets tanker hen på den østrigske Fritzl-sag. Det er kriminalinspektør Adam Fawley, der står i spidsen for efterforskningen, og mens hans team forgæves prøver at stykke sagen sammen og uden held få kvinden og barnet i tale, finder de pludselig noget i et skur i den gamle mands have.

Det nye spor får Fawley til at genoptage en uopklaret forsvindingssag, hvor en ung journalist forsvandt en morgen, hun var ude at gå tur med sin søn i klapvogn. Sønnen blev fundet igen, men kvinden fandt de aldrig, og selvom hendes mand dengang blev frifundet for mistanke, kan Fawley alligevel ikke få hans forklaring til at stemme. Men spørgsmålet er, hvad den unge journalist har at gøre med fundet i den gamle mands kælder.

Hold da helt op – endnu engang leverer Cara Hunter et plot, der sidder lige i skabet. Jeg sad ellers undervejs og tænkte “Ha! Nu har jeg gennemskuet det”, men måtte til sidst erkende, at hun blev ved med at løbe om hjørner med mig. Det er virkelig godt, og Cara Hunter kan altså sit kram. Forholdet mellem den flotte selvsikre nyforfremmede kriminalassistent Gareth Quinn og hans makker Chris Gislingham bliver udfordret, da Quinn få kvajet sig noget gevaldigt og må bede om hjælp. Det giver læseren noget af den dybde, som jeg følte manglede i første bog, og sammen med Fawleys tørre humoristiske betragtninger gør det læseoplevelsen noget nær perfekt.

Læs også vores anmeldelse af Familiens synder her

Cara Hunter: Skjult, Gads Forlag, oversat af Brian Christensen, 420 sider, udkom 13. november 2020