Carl føler sig gavmild i dag og vil derfor give mor en gave. Det gode ved det hele er, at mor slet ikke kan gætte hvad det er. Hun gætter på alt lige fra gummistøvle, mus til løve. Carl er i gavmild er nummer fire i rækken af Carl bøger for de mindste, og igen […]

Carl føler sig gavmild i dag og vil derfor give mor en gave. Det gode ved det hele er, at mor slet ikke kan gætte hvad det er. Hun gætter på alt lige fra gummistøvle, mus til løve.

Carl er i gavmild er nummer fire i rækken af Carl bøger for de mindste, og igen er det en helt klar vinder. Den er bare så godt skrevet med simpel og enkel tekst, så de helt små børn magter og kan rumme det, at få den læst højt. Historien er som sædvanlig en meget god gengivelse af, hvordan et mindre barn reagerer og har det i forskellige situationer. Ida Jessen formår igen og igen at skrive nogle smukke og underholdende bøger, som både fanger børn som voksne. Teksten omhandler genkendelige ting, som man ofte oplever i eget hjem, når man har små børn i huset. Det gør også at helt små børn kan relatere til, hvad Carl laver. Den er samtidig fyldt med enkle og meget smukke illustrationer fra Hanne Bartholin, som har en yderst genkendelig streg. Fordi bøgerne har disse smukke illustrationer, er det ikke bydende nødvendigt at en voksen skal læse historien højt for barnet, de smukke illustrationer alene fortæller historien meget godt selv. Jeg vil klart anbefale, at man køber alle fire ‘Carl for de mindste’ bøger, hvis man har små børn derhjemme. De er en god investering, som man vil have glæde af i mange år.

Tidligere udgivet Carl bøger: Carl er gul, Carl er Carl og Carl er sød.

Lån bogen på Bibliotek.dk