En dag fanger Filipe Monteros øjne en interessant jobannonce i en avis. Annoncen søger en ung historiker med kendskab til fransk, og lover en god løn med kost og logi oveni. Det er næsten …

En dag fanger Filipe Monteros øjne en interessant jobannonce i en avis. Annoncen søger en ung historiker med kendskab til fransk, og lover en god løn med kost og logi oveni. Det er næsten for godt til at være sandt, men Filipe mangler noget at leve af mens han laver sit eget projekt, og kort tid efter er han ansat hos en gammel dame i et mystisk, mørklagt hus.

Det er en slags indledninger som gotiske gysere er gjort af, og det bliver kun bedre da den gamle dames smukke niece træder ind på scenen. For er der ikke noget mystisk ved hende? Og hvorfor er huset fyldt med mus og rotter?

Filipe går i gang med at læse den gamle dames afdøde mands efterladte papirer, for opgaven er at udgive hans erindringer. Den afdøde har haft et spændende liv, men Filipe har alligevel svært ved at fordybe sig i papirerne, for et sted i huset er den grønøjede Aura, og hvad er et menneske egentlig, død eller levende – ånd eller krop?

Aura er en kort fortælling, der leger med det uhyggelige og det mystiske. Læserens opgave er ikke at gennemskue plottet (det sker ganske hurtigt), men at lade sig indfange af stemningen og de utrolig smukke illustrationer, der er lavet af Alejandra Acosta.

Det virker, for mexicanske Carlos Fuentes kan skrive så tapetet smuldrer for øjnene af én, og Rigmor Kappel Schmidt kan oversætte, så det rammer den helt rigtige tone på dansk.

Carlos Fuentes: Aura. 80 sider, Skjødt forlag. Oversat af Rigmor Kappel Schmidt, udkom 2. november 2020