Den prestigefyldte P.O. Enquist-pris går i 2018 til Caroline Albertine Minor.

P.O. Enquists pris – en skandinavisk litteraturpris indstiftet af den forfatter af samme navn sammen med hans forlag, Norstedts Förlag, hans udenlandske forlag samt bogmessen Bok och Bibliotek i 2004. Den årlige prisvinder er “en yngre forfatter på vej ud i Europa.”

Prisen går i år til Caroline Albertine Minor med novellesamlingen ‘Velsignelser’ (Rosinante 2017).

I juryens motivering for tildeling af prisen hedder det blandt andet: “at hun med stor præcision blotlægger sine hovedpersoners sammensatte følelser og relationer i elegante og bevægende kompositioner. Omdrejningspunktet i ‘Velsignelser’ er sorgen og tabet som en bestanddel af det almindelige liv. Novellernes eksistentielle tyngde afbalanceres mesterligt af stilistisk lethed og sikkerhed. Med dette viser Caroline Albertine Minor … et internationalt format.”

Hos hendes forlag, Rosinante, er glæden stor:

 
“Caroline Albertine Minor har allerede fået stor ros af anmelderne, hun har modtaget flere litterære priser og er nået ud til mange læsere med sin lavmælt intense novellesamling Velsignelser. Nu krones hæderen med tildelingen af P.O. Enquists pris 2018. Vi er umådeligt stolte og glade på Carolines vegne,” udtaler Rosinantes forlægger, Jacob Søndergaard.

Caroline Albertine Minor er desuden nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2018, der uddeles i Oslo den 30. oktober. 

BogMarkedet ønsker tillykke – og ønsker held og lykke!