Bogen “PS Jeg elsker dig for evigt” får mine varmeste anbefalinger. Selvom sorg og frivilligt arbejde med terminalpatienter med alle umulige former for kræft er en stor mundfuld at læse om uden at få tårer …

Bogen “PS Jeg elsker dig for evigt” får mine varmeste anbefalinger. Selvom sorg og frivilligt arbejde med terminalpatienter med alle umulige former for kræft er en stor mundfuld at læse om uden at få tårer i øjnene, skriver Cecilia Ahern om det med kærlighed, håb og humor, så det er til at komme igennem.

Det er en fortsættelse af Cecilia Aherns roman og filmatiserede bestseller “PS Jeg elsker dig”. Den foregår for seks år siden, hvor Holly blev enke alt for tidligt, da hendes mand Gerry ikke overlevede en kræftsygdom. Han efterlod sig en kasse med breve til hende afsluttet med PS Jeg elsker dig. Vi møder hende nu et helt andet sted i livet – tror hun i hvert fald.

I tiden efter Gerrys dødsfald er Holly blevet forandret, og det samme er den skrivestil, Cecilia Ahern benytter sig af. Der er en helt anden seriøsitet i denne bog. “PS Jeg elsker dig” var på nogle punkter lidt for morsom, lidt for chicklit, mens denne stadig på trods af sjove scener vidner om en modenhed og erfaring. Af den værste slags egentlig. For Hollys erfaring med sorg og tabt kærlighed kommer igen i spil, da hun bliver opfordret til at deltage i en klub. PS Jeg elsker dig-klubben. Den er for kræftsyge patienter, der ønsker at gøre det samme som Gerry efter deres død – at efterlade en overraskelse til deres kære og at blive husket.

Holly er nu kæreste med Gabriel og er ved at sælge sit hus for at flytte sammen med ham. Men da hendes søster beder hende fortælle om Gerrys breve i en podcast, som får opmærksomheden til at skabe den omtalte klub, bliver Hollys fremtidsplaner sat lidt på hold. Arbejdet i klubben og minderne om tiden med Gerry genopliver et spøgelse, der påvirker hendes valg og kærligheden mellem hende og Gabriel. Samtidig bringer hendes beslutninger og arbejdet med de dødeligt syge mænd og kvinder positive oplevelser med sig og en indsigt, hun ikke kunne have været foruden. Inklusiv en sidste overraskelse.

Cecilia Ahern er en mester udi underholdning og får skabt en verden, læseren hurtigt kan sætte sig ind i og følge med i. Hun fortæller om romantik på forskellige plan, som er meget rørende, og samtidig gør hun hovedpersonen stærk og ærlig. Hollys svære valg og frygt for at genoplive smerten omkring Gerrys sygdom og død manifesterer sig i mange følelser og refleksioner, som Cecilia Ahern er rigtig god til at beskrive troværdigt. Denne bog er endnu en god roman fra hendes hånd.

Udover at have skrevet flere romaner har Cecilia Ahern også forfattet to ungdomsbøger, som vi har anmeldt her: Cecilia Aherns ungdomsbøger

P.S. Jeg elsker dig for evigt, Cecilia Ahern, People´s Press. Oversat af Ninna Brenøe. 372 sider. Udgivet februar 2020.