Hvem har ikke lyst til at besøge en chokoladefabrik, der laver slik tapet, tyggegummi der aldrig mister smagen og som har uendelige floder af flydende chokolade. Det er det Charlie får mulighed for, da han er en af de heldige fem børn, der finder en af de meget eftertragtede guldbilletter i en chokoladebar. En sjov […]

Hvem har ikke lyst til at besøge en chokoladefabrik, der laver slik tapet, tyggegummi der aldrig mister smagen og som har uendelige floder af flydende chokolade. Det er det Charlie får mulighed for, da han er en af de heldige fem børn, der finder en af de meget eftertragtede guldbilletter i en chokoladebar.

En sjov og underholdende bog, som sætter fokus på det evige problem mellem forældre og deres børn; forkælelse, grådighed, overbeskyttelse og utålmodighed. Men ikke kun det kendetegner denne sjove historie, den er på så mange måder dejlig politisk ukorrekt og det gør den bare det sjovere. Den har selvfølgelig den gode slutning, som vi alle godt kan lide og en lidt løftet pegefinger, om at hvis du opfører dig ordentlig og tænker på andre, så vinder man her i livet. Har man set filmen som er baseret på filmen, er der nok ikke så meget nyt.

Børn omkring de 7 år og opefter, vil højst sandsynlig synes at den er sjov, for som jeg skrev tidligere, er den nogle gange dejlige politisk ukorrekt. Som billedet på omslaget viser, er tegningerne noget anderledes de er tegnet af John Kenn Mortensen, som blandt andet er kendt for sine post it monstre og han har skrevet en del bøger selv, Roald Dahl er også forfatteren af blandt Den store venlige kæmpe, som er blevet filmatiseret.

 

Kan p.t. ikke lånes på biblioteket