Altså altså, er der noget bedre end at få sådan en blodig krimi ind af døren en sløv torsdag eftermiddag, hvor varmegraderne er steget så voldsomt, at øjnene falder i af sig selv, hvis ikke …

Altså altså, er der noget bedre end at få sådan en blodig krimi ind af døren en sløv torsdag eftermiddag, hvor varmegraderne er steget så voldsomt, at øjnene falder i af sig selv, hvis ikke det var for den bestialske historie, der udfolder sig foran en. Nej, det er der ikke, og Chris Carter har sørme gjort det igen!

Angela Wood er byens bedste lommetyv, og det siger ikke så lidt, når byen, hun bor i, er LA. Hun er intelligent og systematisk – stjæler kun præcis så meget, at hun kan overleve og ikke skaber for stor opmærksomhed. En aften i en bar efter hun har overstået dagens arbejde, lægger hun mærke til en yderst uforskammet mand og trodser sin regel om kun at stjæle i forklædning. Hun vil give ham en lærestreg og stjæler derfor hans eksklusive mappe. Hvad hun ikke havde regnet med var, at mappen ikke indeholdt noget af værdi – i hvert fald ikke for hende. Den indeholdt nemlig noget, hun på ingen måde havde kunnet forestille sig; En notesbog med udførlige beskrivelser og fotos af en række ofre, der alle er blevet myrdet på den værst tænkelige måde.

Robert Hunter og Carlos Garcia bliver kontaktet af deres chef vedrørende en notesbog, politiet har fået i hænde. Notesbogen indeholder detaljerige beskrivelser af en række mord, og makkerparret opdager hurtigt, at de har med seriemorder uden lige at gøre. En morder, der hører stemmer, som får ham til at vælge sine ofre. Notesbogen er fri for fingeraftryk – på nær ét. Det tilhører en tidligere straffet kvinde ved navn Angela Wood, og Hunter og Garcia sætter jagten ind på at finde denne kvinde, som bestemt ikke er interesseret i at samarbejde med politiet, og som uden at vide det har tiltrukket sig fokus fra en mand, der ikke tilgiver så let.

Skrevet i blod er den 11. bog i serien om de to kriminalassistenter Robert Hunter og Carlos Garcia, der arbejder i LAPD’s specialafdeling for særligt voldelige forbrydelser. Jeg synes ikke, den var lige så grufuld som hans sidste bog Nemesis, men den var også helt fænomenal. Jeg er nu aldrig blevet skuffet over en Chris Carter-bog. De er alle yderst gennemarbejdede og virkelig udpenslede, så man som læser sidder med hjertet oppe i halsen og med gru vender siderne.

Det er ikke nødvendigt at læse Chris Carters bøger i rækkefølge, da hver enkelt kan læses som en selvstændig historie. Jeg vil dog anbefale dig at læse dem alle sammen, hvis du er til krimier med de værst tænkelige forbrydere.

Læs også vores andre anmeldelser af Chris Carters bøger her

Chris Carter: Skrevet i blod, Forlaget Jentas, 432 sider, Udkommer 14. august 2020