Medicinfirmaet Danmind arbejder som besat på at tilpasse deres vidundermiddel Clearmind, så det ikke har bivirkninger. Midlet der bygger på en gammel kinesisk recept, vil skærper normale menneskers sanser og helbreder folk med sygdomme i sindet. Der mangler bare den sidste lille tilpasning, inden patentet kan hives i land og pengene vil fosse ind i […]
The post Clearmind af Steffen Groth first appeared on Bogrummet.

Medicinfirmaet Danmind arbejder som besat på at tilpasse deres vidundermiddel Clearmind, så det ikke har bivirkninger. Midlet der bygger på en gammel kinesisk recept, vil skærper normale menneskers sanser og helbreder folk med sygdomme i sindet. Der mangler bare den sidste lille tilpasning, inden patentet kan hives i land og pengene vil fosse ind i firmaet. Men der er kræfter der vil det anderledes, og da udviklingsdirektør findes myrdet bliver Gaby Lester ansat for at snuse blandt firmaets ansatte, og finde ud af hvad der sker. Første dag på arbejdet bliver hun advaret om at hun er i stor farer og dagen efter dør endnu en medarbejder. At Gaby Lester har sin egen agenda, gør ikke tingene nemmere, og helt højeksplosivt bliver det da det viser sig at triaderne også er involveret. Det er nu alle kamps mod alle og ingen kan føle sig sikker på hvem der ven og hvem der er fjende.

Jeg synes at plottet er rigtigt godt, medicinindustri magt og penge, er tre stærke komponenter at sætte sammen. Bogen er velskrevet, og man biver let revet med, men under det meste af læsningen sad jeg med følelsen af at jeg manglede noget. Noget jeg desværre ikke kan definerer, men noget som manglede. Lidt som at spise en leverpostejmad uden agurk, den smager dejligt, men der mangler lige prikken over i’et. Men alt i alt en god bog, med fart over feltet. Jyllands Posten sammenligner  Gaby Lester med en vellykket dansk version af Lisbeth Salander, en sammenligning jeg godt kan nikke genkendende til.

Steffen Groth er professor i ­nuklearmedicin, tidligere direktør i IAEA og WHO samt konstitueret dekan ved ­Aalborg Universitet. Debuterede i 2015 som spændingsforfatter med Osamas hævn, og fem år senere fulgte den anmelderroste Fabergés sidste æg, der fik Jyllands-Posten til at sammenligne ham med Dan Brown.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post Clearmind af Steffen Groth first appeared on Bogrummet.