For 15 år siden blev den unge pianist Max Lund fundet myrdet i vejkanten langs hovedvej 9. Han var et par aftner forinden cyklet hjem efter en hyggelig aften med vennerne. En sag der aldrig er blevet opklaret, men måske trækker tråde op til et nyt mord. En kontroversiel kvindelig kunstner findes myrdet, og ved […]
The post Cold Case Hovedvej 9 af Tina Frennstedt first appeared on Bogrummet.

For 15 år siden blev den unge pianist Max Lund fundet myrdet i vejkanten langs hovedvej 9. Han var et par aftner forinden cyklet hjem efter en hyggelig aften med vennerne. En sag der aldrig er blevet opklaret, men måske trækker tråde op til et nyt mord. En kontroversiel kvindelig kunstner findes myrdet, og ved hendes lig findes en unik lerart, ler af samme slags som man i sin tid fandt hos Max Lund. Kriminalkommissær Tess Hjalmarson, chef for cold case-gruppen, begynder at grave i de gamle sagsakter. Hendes afdeling er truet af nedlæggelse, da bandekriminaliteten i Malmø dræner politiets resurser, og dette kunne blive den opklaring der sikrede gruppen deres overlevelse.

Men det er ikke de eneste bekymringer Tess Hjalmarson har, hendes kæreste er skredet, og nu prøver hun at blive gravid via kunstig befrugtning. Ønsket om et barn er stort, men samtidig nager tvivlen om arbejdet er foreneligt med et liv som single mor.

Bogen er andet bind i Tina Frennstedt i Cold Case serien, med den højt profilerede superstrømer, kriminalkommissær Tess Hjalmarson fra Malmø. Første bind Forsvundet, modtog i 2019 den svenske pris Crimetime Award. Tina Frennstedt er svensk krimireporter og har arbejdet med TV og på flere svenske aviser. Cold Case serien tager da også afsæt i virkelige sager, men omskrevet så der er tale om ren fiktion, i Hovedvej 9 er det en næsten tredive år gammel mordsag der har bidraget med inspiration.  Det er en hyggelig og hurtigt læst krimi, en der egner sig til en regnfuld weekend eller en plads i strandtasken. Den er velskrevet og jeg har følt mig godt underholdt under læsningen. Bogen veksler mellem nutid og flashback på en måde der understøtter handlingen, og spændingen bliver bevaret lige til det sidste.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Gyldendal , hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Cold Case Hovedvej 9 af Tina Frennstedt first appeared on Bogrummet.