Interesserer du dig for det skrevne ord, eller har du en forfatter i maven, er Column McCanns bog Breve til en ung forfatter en bog du skal læse. Bogen er en samling gode råd og …

Interesserer du dig for det skrevne ord, eller har du en forfatter i maven, er Column McCanns bog Breve til en ung forfatter en bog du skal læse. Bogen er en samling gode råd og refleksioner over skrivekunsten til folk med forfatterdrømme.

Det begyndte med tekster lagt op på McCanns hjemmeside hver fredag stilet til den unge forfatter. Det endte med denne fantastiske samling af gode råd. Praktiske råd om hvordan sproget skal være, hvordan du bedst skriver, hvornår du skal kassere noget eller i stedet gemme det til en fremtidig bog. Skarpsindige betragtninger om de skriveblokeringer alle støder på, og hvordan du bedst muligt arbejder dig igennem svære passager.

Det er ikke en guidet gennemgang af selve skriveprocessen. For som McCann skriver, kan han ikke lære dig at skrive en bog. Bogen skal komme fra dig selv. Vi har alle noget på hjerte, og det er kun de modigste, der tør nedfælde det på papir til offentlig skue.

Udover at være en bog, der inspirerer udover alle grænser, er det også en fortælling om, hvad det at være en forfatter gør ved ens liv. Et fint indblik i McCanns liv som forfatter, fyldt med glæderne ved at skrive, men også McCanns tvivl om sine evner som forfatter. Det er en bog, du kan læse igen og igen. Det varer i hvert fald ikke længe, før jeg åbner den igen.

Column McCann: Breve til en ung forfatter, People’s Press, 175 sider, august 2017