Conquistador er betegnelsen for de opdagelsesrejsende fra den iberiske halvø, der i 1500-tallet rejste til især Mellemamerika, hvor de hærgede, erobrede og koloniserede. En af de mest kendte er Hernán Cortés, der nok er mest berømt for at smadre azteker riget i det nuværende Mexico. Alt dette er også omdrejningspunktet for E-vokes nyeste udgivelse, der […]
The post Conquistador – del 1 af Jean Dufaux first appeared on Bogrummet.

Conquistador er betegnelsen for de opdagelsesrejsende fra den iberiske halvø, der i 1500-tallet rejste til især Mellemamerika, hvor de hærgede, erobrede og koloniserede. En af de mest kendte er Hernán Cortés, der nok er mest berømt for at smadre azteker riget i det nuværende Mexico.

Alt dette er også omdrejningspunktet for E-vokes nyeste udgivelse, der udgives i 4 album skrevet af Jean Dufaux (Den forsvundne hedes sang, Blake & Mortimer) og tegnet af Philippe Xavier (Tango).

Cortez er i Aztekerrigets hovedstad, Tenochtitlan, hvor spanierne af aztekerne anses som guder. Cortez selv må forlade riget, da han skal konfrontere en straffeekspedition, udsendt af Spanien, da man retteligt mente, at han havde gået ud over sine beføjelser. Inden sin afrejse udpeger han soldaten Royo til at hjælpe med at stjæle kejser Moctezumas hypnotiserende kæmpe skat, beliggende i paladsets dybder.

Jean Dufaux har skrevet en yderst spændende og godt fortalt historie, løseligt baseret på virkelige hændelser. Dramatisk opbygget med fine tilbageblik, og til sidst glemmer man helt starten på albummet, der varsler et trist men fortjent endeligt for tyvene. Der er et dejligt sammensurium af spændinger mellem de skeptiske aztekere, især fra troldmanden, og spanierne. Ligeledes i gruppen af røvere, der skal ledes af en barsk og skånselsløs kvinde, og blandet sammen med lidt magi, så er dramaet fuldendt.

Albummet er i et lidt større format end det gængse, og det klæder Philippe Xaviers illustrationer, som er virkelig flotte. Den på dansk noget ukendte tegner har en vidunderlig streg, og mestrer også de store perspektiver, som illustrationen her viser på smukkeste vis. Albummet er fortrinligt farvelagt af Jean Jacques Chagnaud (Tango, Alix). Hans farvelægning af skumring og nat er mesterlig!

 

 

 

 

 

 

Jeg har altid været vild med historier fra de sagnomspundne riger (Mayaerne, Inka- og Aztekerriget). Den mystik der omgærder deres storhedstid og fald, og de teknikker de har brugt i deres bygninger, som til dato stadig kan få forskere til at gruble, er aspekter der stadig holder myterne i gang.

Jeg glæder mig allerede til del 2!

Anmeldereksemplar.

 

The post Conquistador – del 1 af Jean Dufaux first appeared on Bogrummet.