Nu afsluttes Kludedukke-trilogien med et brag af en finale. Har du læst de to foregående bøger i serien, venter du garanteret også på svar på, hvordan historien ender for Baxter, Wolf, Edmunds og Rouche.
Baxter er …

Nu afsluttes Kludedukke-trilogien med et brag af en finale. Har du læst de to foregående bøger i serien, venter du garanteret også på svar på, hvordan historien ender for Baxter, Wolf, Edmunds og Rouche.

Baxter er stadig ved at komme sig efter jagten på Marionet-seriemorderen, da hun rystes i sin grundvold igen. Hendes gode ven og mentor, den pensionerede vicekriminalkommissær Finlay Shaw, findes død i et aflåst rum og har tilsyneladende begået selvmord. Ikke nok med det dukker Wolf efter halvandet år på flugt op igen. Han tror nemlig ikke på, at Finlay ville tage livet af sig, og han er villig til at risikere fængsling, hvis bare han kan få lov at efterforske dødsfaldet først.

Han samler det gamle hold med Baxter og Edmunds og begynder at grave i Finlays fortid. Ved sin død var han tilsyneladende dybt forgældet, men jo mere de graver, jo tydeligere et billede tegner der sig af, at noget er helt galt, og sporene fører ind i politiets egne rækker. De byder en farlig spiller op til dans, og det kan ende med at koste dem alle livet.

Noget af det, der virkelig adskiller Slutspil fra mange andre krimier, er humoren. Jeg sad mange gange og klukkede højt af ordvekslingen mellem de forskellige karakterer, og det gjorde læseoplevelsen endnu bedre, at der midt i det onde og grusomme også var plads til grin. Karakterernes interageren og indbyrdes knudrede forhold bidrager til morskaben og er næsten en hel historie i sig selv.

Tempoet i Slutspil er ikke lige så højt som i Bødlen, og den er på ingen måde lige så blodig og makaber. Alligevel er jeg tilbøjelig til at synes, at Slutspil er endnu bedre end de to første bøger i trilogien på grund af humoren og alle forviklingerne mellem karaktererne. Plottet er desuden genialt, og bogen er en sand pageturner. Nu håber jeg så bare, at Daniel Cole beslutter, at vi ikke har hørt det sidste til Baxter og Wolf, eller at han laver en spin-off med den underfundige CIA-agent Rouche i hovedrollen. Det kan kun blive underholdende!

Du kan læse vores anmeldelser af Daniel Coles andre bøger her.

Daniel Cole, Slutspil, Hr. Ferdinand, 392 sider, oversat af Inger Kristensen, juni 2020