Pressetekst: Stemmerne er nu talt op, og urafstemningen har afgjort, at Morten Visby bliver formand. Valget blev afgjort ved kampvalg ml. Morten Visby og Janne Hejgaard. Det er noget særligt, da der ikke har været kampvalg de sidste mange år i foreningen. Morten Visby overtager posten som formand efter Jakob Vedelsby, der efter en 3-årig periode ønsker mere skrivetid.

Morten Visby indtager formandsposten med ambitioner om at skabe bedre kontraktvilkår for forfattere, oversættere og illustratorer og at sikre en fornuftig overgang til digital biblioteksafgift samt en kulturpolitisk forsvarlig løsning på tvisten om eReolen.

Morten Visby: Jeg er glad for det mandat, urafstemningen har givet mig, og jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for og med biblioteksafgift, ophavsret, individuel og kollektiv forvaltning.

Valget har også vist mig, at Dansk Forfatterforening udover den stærke ophavsretslige profil, jeg står for, også består af et stærkt og levende hold af litterære ildsjæle, der arrangerer fester, skriveværksteder, debatmøder og meget mere, og det er vigtigt for mig at understrege, at Dansk Forfatterforening kan og skal rumme begge sider. Derfor ser jeg frem til at arbejde sammen med alle de kræfter i vores forening, der har andre styrker end mig selv!

Den ny bestyrelse konstituerer sig med øvrige poster den 21. juni. 

 

Fakta om Morten Visby:

Født 1973 i Thy og deler sin tid mellem Vesterbo i København og en gård lidt uden for Køge 

Uddannet cand. Phil. i Litteraturhistorie fra Aarhus

Formand for Dansk Oversætterforbund siden 2013.

Har bl.a. oversat Walter Benjamin, Ian Kershaw og Slavoj Zizek.