De europæiske medier er samlet på meget få hænder, og det gælder også medier i Danmark. Det konkluderer ‘Media Pluralisme Monitor’ ifølge Journalisten.
‘Media Pluralisme Monitor’ er et forskningsredskab, designet af Centre for ‘Media Pluralism and Media Freedom’, for at identificere potentielle risici for mediepluralismen i EU.
Hvad med Danmark?
Den danske befolkning får i overvejende grad deres radio- og tv-indhold fra de to statsejede medieorganisationer, TV 2 og DR. I rapporten er den danske risikoscore for mediepluralisme derfor sat til 83 procent, hvilket i undersøgelsen ligger i det røde felt.
Rapporten fremhæver bl.a., at radiomediet ikke fremmer dansk pluralisme – DRs radiokanaler har en lytterandel på hele 76 procent.
Omvendt fremhæver rapporten også, at avismarkedet i Danmark er mangfoldigt og har en række store aviser, der konkurrerer indbyrdes.
Problemer med pluralisme skyldes blandt andet en generel mangel på regler til at forhindre eller begrænse koncentration i mediebranchen, skriver Journalisten.
Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.