Det amerikanske marked er svært at komme ind på, men det er lykkedes for agenturet StoryScout at få hul igennem med Stine Bolther og Jens Møller Jensens bog ‘Opklaret’.

“Danske bøger har i længere tid ikke haft de bedste vilkår på det internationale rettighedsmarked, og særligt det store amerikanske bogmarked er vanskeligt at indtage,” fortæller Britt Tippins Okking fra StoryScout.

Det lykkedes ikke desto mindre at sælge rettighederne til forfatter Stine Bolther og tidligere drabschef Jens Møller Jensens fælles bog ‘Opklaret‘.

Agenturet StoryScout skrev kontrakt med forfatterparret allerede i februar, men coronakrisen stak en kæp i hjulet på salgsindsatsen i foråret. Salget var resultat af en målrettet indsats:

“Vi gik direkte efter de forlag, der dels specialiserer sig i True-Crime-titler, og dels var i økonomisk vækst på trods af krisen. Derfor sendte vi præsentationen til bare et enkelt stort forlag og en håndfuld mindre, såkaldte ‘independent’ forlag, og efter en kort auktion endte vi med at afsætte rettighederne til Genius Books, som forstår at skubbe deres titler ud til læserne, og som ikke har så stor en udgivelsesliste, at en dansk bog vil drukne i mængden,” forklarer Britt T. Okking.

“Vi har sikret os rettigheden til at godkende både omslag og PR-plan,” fortsætter hun. “Ofte er salget det mindst vigtige, mens det egentlige abejde ligger i at følge op på udgivelsen i det enkelte land.”

Salget til USA har sat skub i interessen i andre lande, og pt. læser redaktører i blandt andet Tyskland, Frankrig, England og Norge den nævnte bog, oplyser hun.

BogMarkedet interviewede Britt T. Okkins (og andre) i forbindelse med artiklen ‘Udlandet kalder‘ om små og mellemstore forlags salg at rettigheder til udlandet.

Foto: Les Kaner.