Siden Kristoffer Barks 20-årige datter Vera forsvandt på sin polterabend for 5 år siden, har han ledt efter hende. Ledt efter spor. Travet rundt om søen, hvor hun forsvandt. For 2 år siden forsvandt endnu en ung kvinde, Camilla. Da et lig, formentlig liget af Camilla, dukker op på søens bred, får Kristoffer overbevist sin […]
The post Datter savnet af Anna Jansson first appeared on Bogrummet.

Siden Kristoffer Barks 20-årige datter Vera forsvandt på sin polterabend for 5 år siden, har han ledt efter hende. Ledt efter spor. Travet rundt om søen, hvor hun forsvandt.

For 2 år siden forsvandt endnu en ung kvinde, Camilla. Da et lig, formentlig liget af Camilla, dukker op på søens bred, får Kristoffer overbevist sin chef om, at han skal have sagen. Chefen er ny, og ved ikke noget om hans datter.

Kristoffer får derfor mulighed for at genoptage sagen om den forsvundne Camilla, samtidig med at han selvfølgelig håber på at finde ud af mere om Vera. Den tidligere efterforsker i sagen har ikke været særlig grundig, han har ladet sig nøje med Camillas kæreste, Sonnys forklaring: at Camilla var deprimeret. Nu kommer nye spor frem.

Kristoffer er en presset mand. Han arbejder hele tiden, samtidig med at han må tage sig af sin ekskone, der er alkoholiker og afhængig af receptpligtig medicin. Kristoffer har let ved at se rødt – at blive så vred og påvirket af en situation, at han slet ikke er i stand til at styre sig. Hans chef betinger sig derfor, at han starter i terapi – her møder han den skønne Mia Berger.

Denise er en anden af bogens hovedpersoner. Hun bor alene med sin hund i et hus, hun har arvet efter sin farmor. Hun bliver kæreste med Albert, og finder snart ud af at hun er gravid. Albert bliver lykkelig – men snart begynder Denise at tvivle på ham. Han holder hende under observation, selv når han ikke er der, han har installeret GPS i hendes telefon, og virker sygeligt kontrollerende og jaloux. Tilsyneladende af kærlighed og omsorg – men for Denise bliver det snart kvælende. Og så er der Rasmus, som skulle have været gift med Vera, han er tilbage i byen og har en tiltrækkende kraft på Denise.

Kristoffer har også øje på Denise – hun ligner nemlig meget de to forsvundne piger, Camilla og Vera. Samme figur og samme lyse hår. Kan hun være i fare for at være et nyt offer?

Det var mit første møde med forfatteren Anna Jansson, som er kendt for at have skrevet serien om Maria Wern. Bogen her er den første bog i en ny krimiserie med Kristoffer Bark som hovedperson, og jeg glæder mig til de næste. En spændende, sammensat person, med mange traumer i bagagen. Jeg synes godt om skrivestilen, hvor der er lagt vægt på personkarakteristikken, man får sympati for både Kristoffer og flere af personerne i bogen, ligesom nogle er øretæveindbydende – akkurat som i virkeligheden. Der er et overskueligt persongalleri med mange mulige gerningsmænd. De nye spor, der dukker op, peger i flere retninger og man læser i spænding, mens man jager morderen sammen med Kristoffer Bark. Slutningen overrasker, som den skal – og så siger jeg ikke mere!

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Datter savnet af Anna Jansson first appeared on Bogrummet.