Der er noget helt galt i Rakelsminde, og det haster med at finde ud af, hvad det er. For den ene efter den anden dør i byen, og mange af borgerne opfører sig helt utroligt …

Der er noget helt galt i Rakelsminde, og det haster med at finde ud af, hvad det er. For den ene efter den anden dør i byen, og mange af borgerne opfører sig helt utroligt mærkeligt – og meget morderiske. Der er fx slagteren, som ender med at sælge kød, der ikke nødvendigvis kommer fra et dyr. Der er også en kristen bevægelse Jesu Salige, som på en eller anden måde har sin plads i historien. For ikke at nævne Elnas Garnhus, som lige ludselig ikke længere ligger på sin vanlige plads.

Men det hele starter et helt andet sted, nemlig med Finn, der begår et voldsomt selvmord i Rakelsminde og lige efter begynder det at sne. Journalisten Tea får historien og er interesseret i den, fordi det er hendes veninde Lauras far, der begik selvmord. Hun tager til byen for at finde ud af, hvad der er egentligt er sket.

Der går ikke længe før hun får hjælp af Sayid, som lige er flyttet til byen. Han har været på flugt fra sit hjemland, hvor han mistede både kone og børn, og har boet et år i et asylcenter, så han er glad for det lille hus, som han har købt i byen. Sayid er meget fintfølende og kan mærke andre menneskers tanker og følelser, og der er masser at forholde sig til. Både Tea og Sayid kan høre den mærkelige lyd, som ind imellem lægger sig over byen og som i sit kølvand har blodige hændelser. Men hvor komme lyden fra og kan de stoppe den?

Tea og Sayid finder ud af, at et område uden for byen kan have noget med mordene at gøre. Det område er kendt for, at der ikke er noget liv – som i intet liv overhovedet. Ikke en fugl, ikke en ræv ikke noget som helst. Det viser sig faktisk at området gemmer svaret på det hele, og svaret er i en helt anden retning end man først tænker som læser. Hele historien drejer på en meget overraskende måde, som jeg synes fungerer godt. Samtidigt fungerer deres beskrivelse af Sayid, hans fortid, valg og valgenes betydning for hans liv rigtigt godt.

Plottet er godt tænkt, overraskende og hænger fint sammen. Dog er der nogle af afsnittene, som bliver for voldsomme for mig. Men er man til Stephen King og lignende forfattere, så lander forfatterbrødrene David og Stephan Garmark deres spændingsroman Rakelsminde meget fint i denne genre.

David Garmark og Stephan Garmark, Rakelsminde, Forlaget Kandor, 295 sider, november 2017