Katastrofen har virkelig ramt Promise Falls. En morgen bliver den ene efter den anden indbygger alvorligt syge – de kaster op, bliver svimle, får synsforstyrrelser, blodtrykket falder. Hospital og ambulancer bliver overbelastede, folk kan ikke komme igennem til alarmcentralen, mange dør inden det lykkes. Hvad er det dog, der sker? Er der en smitsom virus […]

Katastrofen har virkelig ramt Promise Falls. En morgen bliver den ene efter den anden indbygger alvorligt syge – de kaster op, bliver svimle, får synsforstyrrelser, blodtrykket falder. Hospital og ambulancer bliver overbelastede, folk kan ikke komme igennem til alarmcentralen, mange dør inden det lykkes. Hvad er det dog, der sker? Er der en smitsom virus i udbrud?

Snart falder mistanken på drikkevandet, da symptomerne kommer umiddelbart efter, at personerne har drukket vand eller kaffe.

Også politiet kommer på overarbejde. Foruden det akutte problem med vandet sker der yderligere et mord, ud over de to, der stadig er uopklarede. Og stadig er den brændende bus, eksplosionen i drive-in biografen, branden i antikvariatet (som alt sammen skete i bind 2) heller ikke opklaret. Ej heller de 23 døde egern fra bind 1.

Som det nok fremgår, er også denne tredje og sidste del af Promise-Falls-trilogien en bog med fuld fart på begivenhederne. Der sker virkelig meget – og igen er der en masse personer at holde styr på, men da jeg netop har læst 2’eren, havde jeg de fleste inde på lystavlen.

Jeg synes denne er den bedste bog i trilogien. Her får man endelig får svaret på, hvad der er sket i byen i de sidste år. Både drabene på de tre kvinder og de mystiske hændelser, der alle er knyttet til tallet 23, opklares. Der er flere personer under mistanke, og læseren kan se flere mulige personer, der kan have et motiv.

Svaret er overraskende og man får masser af spænding undervejs – jeg havde i hvert fald svært ved at løsrive mig.

Det giver ingen mening at læse denne bog uden at have læst de to første – nye læsere har tilmed den fordel, at bøgerne kan læses lige efter hinanden, hvorved man har det store persongalleri i frisk erindring.

 

Lån bogen på biblioteket