Denne roman er beskrevet som en skæv og rå kollektivroman om et fællesskab på kanten af samfundet. En fortælling om hjemløshed, misbrug og vold, men også om de stærke venskaber der knyttes blandt hjemløse og andre på bunden af samfundet som mange måske ikke tænker så meget på i egen hverdag fordi man har sit […]
The post De andre af Mikael Josephsen first appeared on Bogrummet.

Denne roman er beskrevet som en skæv og rå kollektivroman om et fællesskab på kanten af samfundet. En fortælling om hjemløshed, misbrug og vold, men også om de stærke venskaber der knyttes blandt hjemløse og andre på bunden af samfundet som mange måske ikke tænker så meget på i egen hverdag fordi man har sit eget på det tørre. Måske også en bog om at være ildeset i et samfund hvor nogle tænker det er folks egen skyld de er hjemløse – og intet kunne være mere forkert.

Forskellige historier fletter sig ind i hinanden i denne bog.

Bo, der en kold decemberdag slår telt op på en mark i Svendborg fordi han intet andet sted har at være. Han kan f.eks. ikke være hos sin datter fordi de har mistet kontakten med hinanden og når man intet har tilbage gør Bo det, at han sætter sig til at fixe sin sidste heroin for det er den kærlighed kan kan få i kroppen når alt andet er glippet.

I Svendborg befinder der sig en mand, der kaldes Slagteren. En mand med sorte barndomsminder, som prøver at finde hoved og hale i hvordan faen han endte som hjemløs på gaden.

En helt tredje person er Konen, der også er hjemløs og som har indrettet en gammel container som et hjem, og her er der plads til at nogle af de andre kan overnatte – hun har i øvrigt synske evner.

Dette er en meget barsk og velskrevet roman, der ikke egner sig for sarte sjæle. En bog om en gruppe mennesker, der ofte ikke kommer til orde – og derfor er det godt forfatteren har valgt at skrive en bog om disse mennesker så de netop kommer til orde – for de er her i verden, de er mennesker og har brug for opmærksomhed og ikke mindst et sted at bo, som ikke er en container.

Mikael Josephsen har bedrevet en rigtig fin bog, som jeg godt kunne lide at læse, jeg synes han på alle måder har skrevet en læseværdig og beundringsværdig bog, som er væsentlig. Har man ikke selv prøvet at være helt på bunden af samfundet kan det være svært at relatere sig 100% til hvor realistisk bogen er, men den fremstår i hvert fald realistisk for mig selvom jeg aldrig har prøvet at være hjemløs og forhåbentlig aldrig når at opleve det. Bogen er et vigtigt bidrag og forfatteren har en vigtig stemme i debatten, han har noget på hjerte.

Bestemt en bog jeg gerne vil anbefale andre at læse.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post De andre af Mikael Josephsen first appeared on Bogrummet.