De dødes skygger, er anden bog af Lasse Bo Andersens (1964) serie om Charons Sølv. En gyser i bedste Lasse Bo stil, men denne gang med en underlægning af græsk mytologi, der lige højner det hele en smule i min optik. I første bog – Færgemandens skat – forlod vi de to venner, Carl og […]

De dødes skygger, er anden bog af Lasse Bo Andersens (1964) serie om Charons Sølv. En gyser i bedste Lasse Bo stil, men denne gang med en underlægning af græsk mytologi, der lige højner det hele en smule i min optik.

I første bog – Færgemandens skat – forlod vi de to venner, Carl og Malte, i Carls morfars hus, medens en meget vred færgemand jagtede dem for at få sine sølvskat igen. Det lykkes de to drenge at slippe væk og komme hjem uden at svare på alt for mange irriterende spørgsmål fra voksne. Hos Carl hersker der en lidt trykket stemning, og det bliver ikke bedre da hans onkel Henrik dukker op. Faktisk viser det sig at Henrik ikke har helt rent mel i posen, og igen får Carl hjælp af sin gode ven Malte. Men tingene eskalere og de bliver alle tre nødt til at flygte….

Bogen har et lix tal på 22 og en målgruppe på de 10 – 12 årige. Men som det ofte er tilfældet med  Lasse Bo Andersen bøger, fungerer den fint til højtlæsning for lidt yngre børn, især fordi der midt i gyset også er en del humor og lune. Det er en velskrevet bog som ikke lige er til at lægge fra sig.

Lån bogen på Bibliotek.dk