De menneskelige rester, af Lars Kjædegaard (1955) er foreløbig sidste bind i serien om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Om der kommer flere bøger med makkerparret ved jeg ikke, men jeg er faktisk kommet til at holde af figuren Agnes Hillstrøm. Et par unge mennesker finder en jolle, og […]

De menneskelige rester, af Lars Kjædegaard (1955) er foreløbig sidste bind i serien om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Om der kommer flere bøger med makkerparret ved jeg ikke, men jeg er faktisk kommet til at holde af figuren Agnes Hillstrøm.

Et par unge mennesker finder en jolle, og ror ud til en lille øde ø i en sø på Midtsjælland. Der er amoriner i luften og tosomheden skal udnyttes optimalt, men hyggen får en brat ende, da den unge kvinde får øje på et delvis skeletteret lig. Ved et tilfælde falder sagen ned i Agnes kurv, og det viser sig at der er tale om en suicidal truet kvinde der forsvandt to år tidligere. Alt tyder på selvmord og det er ikke muligt ud fra ligets tilstand at bevise andet, men hvordan er kvinden endt på øen. Agnes giver ikke op før hun har fundet et svar.

I modsætning til den forrige, Den lukkede kiste, efterlades vi ikke med løse ender på samme måde. Der er efterhånden kommet en del kød på Agnes, så man, hvis man har læst alle bøgerne, nu står med en person man kan forholde sig til. En person jeg begynder at kende og kan følge tankegang hos. Det giver lidt mere dybde i bogen, synes jeg. Der er dog stadig tale om det jeg kalder en strandkrimi, let læselig og underholdende i øjeblikket, men ikke en der efterlader mig med stof til eftertanke. En god slappe af bog, som er hyggelig i læseøjeblikket.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Gyldendal, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket