Så er Ib Michael igen aktuel med en dejlig lille rejsebog. Vi starter turen i Venedig hvor den unge forfatter er sammen med kammeraten og billedkunstneren Peter Severin. Året er 1965 og de to unge mænd kører i en pot-rus af sted for at komme ned og hilse på Hunderwasser. Ham kom de aldrig til […]
The post De syv rejser af Ib Michael first appeared on Bogrummet.

Så er Ib Michael igen aktuel med en dejlig lille rejsebog. Vi starter turen i Venedig hvor den unge forfatter er sammen med kammeraten og billedkunstneren Peter Severin. Året er 1965 og de to unge mænd kører i en pot-rus af sted for at komme ned og hilse på Hunderwasser. Ham kom de aldrig til at tale med, men det blev en rejse der ændrede dem og tog noget af ungdommens uskyld med sig. Næste rejse er til Mayalandet, og her er det jeg bliver tændt. Latinamerika, urbefolkningen Ib Michael hænger i den grad sammen, og jeg elsker at rejse med ham på de ture. Bogens resterende ture tager da også den retning, på nær den sidste. 1985 går rejsen til Verdens tag, hvor vi er vidne til en himmelbegravelse, et barsk men på mange måder smukt rituel.

Det er en fin lille bog, reflekterende og med Ib Michaels maleriske og til tider poetiske beskrivelser af de steder og folk han møder på sin vej. Det er også en tidslomme og beskrivelse af nogle steder der ikke mere kan opleves i den form som de var dengang. Dette gælder især Tibet, men også Amazonas. Denne gang er der ingen fiktion i beretningerne, men de er skrevet ud fra erindringen, godt støttet af dagbøger og breve. Bogen er oprindelig skabt som en Gyldendal Stereo-lydfortælling indlæst af Ib Michael selv, så den kunne tages med på de mange lockdown-ture som danskerne har gået her i corona tider. I bogform er der dog redigeret lidt og der er tilføjet en prolog. Hvis man kan lide at rejse og opleve er denne bog en dejlig oplevelse, i en tid hvor meget stadig er lukket ned. Bogen er illustreret med privatfotos taget af Ib Michael og hans rejseledsagere, bl.a. Troels Kløvedal.

Ib Michael (1945) i Roskilde. Debuterede som forfatter i 1970 med romanen En hidtil uset drøm om skibe. Har efterfølgende skrevet over 30 romaner og rejseskildringer. I 2020, hvor Ib Michael har 50-års forfatterjubilæum, er han aktuel med romanen Sandheden om Lucy, som også er anmeldt her på siden.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Gyldendal, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

 

Lån bogen på biblioteket

The post De syv rejser af Ib Michael first appeared on Bogrummet.