[anmeldereksemplar] De tavse kvinder er skrevet af Karin Slaughter – og mon ikke de fleste krimi-elskere har læst nogle af hendes bøger? De tavse kvinder er en del af serien, som handler om retsmediciner, Sara Linton, specialagent, Will Trent og politichefen, Jeffrey Tolliver. Se mere om serien nederst i indlægget. Fra forlagets beskrivelse: “I forbindelse… Read More De tavse kvinder af Karin Slaughter

[anmeldereksemplar]

De tavse kvinder er skrevet af Karin Slaughter – og mon ikke de fleste krimi-elskere har læst nogle af hendes bøger? De tavse kvinder er en del af serien, som handler om retsmediciner, Sara Linton, specialagent, Will Trent og politichefen, Jeffrey Tolliver. Se mere om serien nederst i indlægget.

Fra forlagets beskrivelse:

“I forbindelse med efterforskningen af et drab på en indsat under et fangeoprør i et statsfængsel bliver specialagent Will Trent fra GBI præsenteret for nogle foruroligende oplysninger. En af de indsatte hævder, at han med urette er mistænkt for være gerningsmand til et brutalt overfald, som politiet føler sig overbevist om, at han stod bag, selvom det aldrig lykkedes at få ham dømt for det. Manden insisterer på, at han blev lokket i en fælde af et korrupt politikorps under ledelse af Jeffrey Tolliver, og at den rigtige gerningsmand – en seriemorder, som i årevis systematisk har slået til mod kvinder – stadig er på fri fod. 

Hvis Will genåbner efterforskningen, vil han ikke kunne undgå at beskylde en afdød og højt respekteret politichef for at have taget fejl..
Blot få dage forinden er endnu en ung kvinde brutalt blevet myrdet i en park i det nordlige Georgia. Taler den indsatte sandt, og er der en seriemorder på spil?

Da Will Trent begynder at dykke længere ned i de to drabssager, står det hurtigt klart, at han må opklare de gamle sager for at finde de svar, der er brug for…Men Will kan ikke opklare nogen af sagerne uden hjælp fra den person, han har allermindst lyst til at involvere: sin egen kæreste og Jeffrey Tollivers enke, retsmedicineren Sara Linton.

Da fortiden og nutiden begynder at støde sammen, må Will erkende, at alt det, han sætter pris på i sit liv, står på spil…”

Billede af: De tavse kvinder af Karin SlaughterDe tavse kvinder af Karin Slaughter

De tavse kvinder er velskrevet og historien er virkelig godt fortalt i et levende og fængende sprog. Opbygningen ville normalt skræmme mig lidt, da vi følger et spor tilbage i tiden, hvor vi hovedsageligt hører om Jeffrey Tolliver – og så et nutidigt spor, hvor vi følger Sara Linton og Will Trent. Men måden tingene hænger sammen på gør, at det hele giver mening og passer fint sammen, både undervejs i læsningen, og ikke mindst bagefter, når man lægger bogen fra sig.

Jeg er vild med både Sara, Will og Jeffrey. De går alle op i deres job – og virker til at være gode til det. Både på job og i privatlivet får jeg en føling af, at følge dem rimeligt tæt – og derfor kommer man til at kende dem ret godt. Faktisk tænker jeg, at det er helt umuligt ikke, at holde af dem – og føle med dem på deres op- og nedture. Det er helt sikkert en fordel at kende dem fra tidligere, men jeg synes alligevel godt, at man kan følge med. Men man går glip af noget, hvis man ikke følger dem fra start, da deres indbyrdes historie er en stor del af handlingen – både i denne og i de forrige bøger.

Der er en del både levende og døde personerne med i De tavse kvinder. De personer, som jeg havde hørt om før, havde jeg helt styr på, men jeg må erkende, at jeg havde lidt svært ved at holde styr på især ofrene. Det er dog ikke det vigtigste – forbrydelsen mod dem er vigtigere, og her er der vist ingen der kan være i tvivl om, hvor brutalt og grusomt det er.

Plottet er super godt – det er gennemtænkt og man kan tydeligt mærke, at der er en grundig research eller viden bag handlingen og de steder, vi hører om. Især fængslet og miljøet der kryber ind under uden på mig. Forbrydelsen og opklaringen er selvfølgelig en stor del af historien, men der er også en rigtig fin tråd i historien om Sara og Will – og ja, også Jeffrey. Det fungerer godt, at der både er plads til en barsk historie, men samtidig også en fin kærlighedsskildring. Jeg har for få dage siden deltaget i et online-event med Karin Slaugther, og hvad jeg ikke vidste er, at forfatteren henter inspiration fra virkelig sager (mere om det i et indlæg for sig – når det er skrevet, skal jeg nok linke til det). Men at sagerne er virkelige, er jeg sikker på er noget af det, som er med til at øge autenticiteten og troværdigheden.

Hvem mon er skurken? – Er det ham der sidder i fængsel allerede? Eller er det en helt anden? – der er flere, som det kan være… Jeg havde absolut ikke gennemskuet, hvem der var the bad guy – og det er fedt at blive overrasket.

De tavse kvinder fortæller den vigtige historie om vold mod kvinder, om fordomme om voldtægtsofre (ja, selv en af hovedpersonerne viser sig, at have fordomme…) og samtidig hører vi også om, hvordan de bedste faktisk også kan begå fejl…

Jeg glæder mig vildt til den næste bog fra Karin Slaughter – også selvom den ikke skulle handle om Sara, Will og Jeffrey. Karin Slaughter kan noget særligt med ord og fortællinger, så det kan næsten kun blive godt.

 

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Jeg må erkende, at seriens rækkefølge forvirrer mig en del – og det er ikke blevet mindre efter at De tavse kvinder er kommet til. Hvis andre har samme følelse, så kan man få et overblik på nedenstående billede. Billedet viser, hvordan serien hænger sammen – og selvom jeg har fået blandet rundt på nogle af bøgerne, så kunne jeg alligevel sagtens følge med.

Men nok om det, det er ved at være lang tid siden jeg sidst læste om Sara, Will og Jeffrey, og jeg havde alligevel ingen problemer med at huske dem. Eller faktisk blandede jeg Sara Linton lidt sammen med Jane Rizzoli fra Tess Gerritsens serie – men jeg fik hurtigt styr på det.

Billede af: Serieoversigt fra De tavse kvinder.Serieoversigt fra De tavse kvinder.

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788771917512
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The Silent Wife
Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
Sider: 607

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.