Dødeklokken er den tredje og sidste bog i fantasytrilogien De tre tyste. Trilogien er skrevet af Synne Kristine Eriksen. Dette er forlagets beskrivelse: “Evig skumring. En hær på march. Træer, der hvisker om død. Klokkemageren Myrhat er bange. Bange for tusmørket, der ikke giver slip. Bange for skyggerne, der jager hende. Bange, fordi Sigurd har… Read More De tre tyste – Dødeklokken af Synne Kristine Eriksen

Dødeklokken er den tredje og sidste bog i fantasytrilogien De tre tyste. Trilogien er skrevet af Synne Kristine Eriksen.

Dette er forlagets beskrivelse:

“Evig skumring. En hær på march. Træer, der hvisker om død.

Klokkemageren Myrhat er bange. Bange for tusmørket, der ikke giver slip. Bange for skyggerne, der jager hende. Bange, fordi Sigurd har slået på en af de magiske klokker, og nu er faret vild i sit eget indre mørke.”

Billede af: De tre tyste - Dødeklokken af Synne Kristine EriksenDe tre tyste – Dødeklokken af Synne Kristine Eriksen

Nu er det efterhånden rigtig lang tid siden, at jeg har læst de to forrige bøger i trilogien, Beskytteren og Elaras Trøst og derfor har jeg haft en lille smule svært ved at huske handlingen. De fleste ting kom jeg i tanke om, mens jeg læste og der er sikkert nogle få detaljer fra de tidligere bøger, som jeg har misset.

Endnu en gang vil jeg rose det fantastiske og originale univers som Dødeklokken foregår i. Mennesker blandet med skygger og klokkemagere. Jeg helt vild med det, især skyggerne og klokkemagerne. De er to ekstraordinære karakterer, også fordi de har en historie som følges ad, men alligevel er de hinandens ærkefjender. Derfor har Myrhat helt klart sine grunde til ikke at ville stole på Oresme, og som læser sidder man selv og spekulerer på, hvis side hun egentlig er på.

Der er ikke lange beskrivelser af miljøet i Dødeklokken og det er jeg egentlig glad for. Jeg har nemlig lige læst en fantasyserie med utrolig lange og detaljerede beskrivelser af miljøet, og det kan hurtigt blive for meget. Som sagt har jeg en virkelig god fornemmelse af universet i Dødeklokken, og det fungerer rigtig godt med de forholdvis korte beskrivelser af miljøet. Sproget rammer også generelt den målgruppe, som jeg mener serien er tiltænkt.

Som nævnt tidligere havde jeg lidt svært ved at huske de to første bøger i serien, men efter at have læst mine tidligere anmeldelser af bøgerne, fik jeg alligevel nogle rimelig gode forventninger til Dødeklokken før jeg begyndte at læse. Bogen levede op til mine forventninger, men så heller ikke så meget mere end det. Den var helt klart spændende, og der var masser af handling, men jeg synes ikke, der var nogle tidspunkter i bogen, hvor jeg blev vildt overrasket – og det kan jeg huske, at jeg gjorde flere gange i de to første bøger. Man kan dog sagtens læse bogen alligevel, og det synes jeg også man skal gøre, da den stadigvæk er det værd.

4 af 6 stjerner /Klara4 af 6 stjerner /Klara

Tak til forfatteren og Turbine for bogen.

Forlag: Turbine
ISBN: 9788740659214
Udgave: 1. udg. 26.09.2019
Sider: 348

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.