Nora Sand er på sommerferie med veninden Trine. En stille morgen får de besøg af naboen, Victoria Melville – Henley. Hun er formand for en undersøgelseskommision i England. Hun var just i gang med af researche en meget ømtålelig sag fra 1970´erne og 1980´erne.  Viktoria havde problemer med internetforbindelsen i sit eget sommerhus, derfor ønskede hun at bruge Trines, til at sende en større fil til kontoret i London. De aftaler at hun ville komme forbi lidt senere  Men havemanden er den der dukker op lidt senere – Han har tilkaldt en ambulance. Han har fundet Victoria liggende livløs på [Læs mere..]
Indlægget De usynlige blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nora Sand er på sommerferie med veninden Trine. En stille morgen får de besøg af naboen, Victoria Melville – Henley. Hun er formand for en undersøgelseskommision i England. Hun var just i gang med af researche en meget ømtålelig sag fra 1970´erne og 1980´erne. 

Viktoria havde problemer med internetforbindelsen i sit eget sommerhus, derfor ønskede hun at bruge Trines, til at sende en større fil til kontoret i London. De aftaler at hun ville komme forbi lidt senere 

Men havemanden er den der dukker op lidt senere – Han har tilkaldt en ambulance. Han har fundet Victoria liggende livløs på sofaen. Det ser umiddelbart ud til at hun har taget en overdosis insulin.

Da Viktorias søster kommer ud til sommerhuset går Nora med ind i naboens hus. Det er meget tydeligt at her har været andre end Victoria til stede. Hele huset er systematisk gennemrodet og ledningen til husets internetforbindelse er skåret over. Noget kunne tyde på at det ikke er Victoria selv der har stået for administrationen af den dosis insulin, hun har fået.

Nora Sand bliver rigtig nysgerrig – hvem var den engelske nabo egentlig ? Er her en historie for Globalt, den avis hun skriver for ? 

Allerede samme aften lyser himlen op af blå udrykningslys og høje sirener lyder – naboens sommerhus står i lys lue ! Da Nora nysgerrigt nærmer sig huset, hører hun brandmændene tale om benzin – så branden er naturligvis påsat.

Da Nora ankommer til London bliver hendes indre journalist vagt til live – drevet af den berømte og meget kendte nysgerrighed Nora som regel får når hun støder på ting, der ikke er helt rene i kanten. Men det er jo ikke altid man skal følge sin instinkter – det kan få fatale følger…

Forfatter Lone Theils har i denne roman berørt et emne, ikke mange andre skribenter har haft modet til at tage op. “De usynlige” handler om pædofili i ordets mest afskyelige forstand. Det er meget modigt idet der nok vil være læsere, der ikke kan holde ud at læse om den slags. 

Men når alt kommer til alt, så sker det ude i verden. Dette faktum gør at bogen her har sin berettigelse, selvom det er hård kost. Selve plottet i krimien er plausibelt – desværre. Historien fanger lige fra starten af og man kommer uvilkårligt til at sidde og heppe på Nora, der her kæmper mod meget magtfulde mænd, der i mange år har haft held med deres klamme fritidsinteresse. 

Handlingen flakker lidt fra Danmark til England – ligesom den plejer i Nora Sand-bøgerne. Men det bliver gjort så elegant at læseren aldrig er i tvivl om hvor man er. Historien bliver udelukkende fortalt af journalisten selv, men dette genkender man også hvis man er Nora-fan. 

Ved siden af den gennemgående historie, har vi fortsat Noras relation til den danske betjent Andreas, der stadig er noget rod. Der sker en hel del i den historie i denne roman. Gang på gang formår forfatteren at tilføre lag på lag i denne kærlighedstrekant og man overraskes konstant over de vanskelige og til tider hjerteskærende situationer hovedpersonerne skal navigere rundt i. Det er helt klart en fordel at have læst de forrige 4 bind i serien om Nora Sand, man vil da have meget nemmere ved at hitte rede i historien om det trekantsdrama der rumstere i journalistens liv.

Derud over bliver Nora i slutningen af denne krimi nødsaget til at se en dæmon fra fortiden i øjenene for at kunne binde nogle ender, netop den del er skrevet så det løber koldt ned af ryggen på læseren – og slutningen – her kan forfatteren noget helt særligt… 

Alt i alt er “De usynlige” endnu et pletskud fra forfatter Lone Theils. Hun forstår at fængsle sine læsere fra side 1 – også selvom emnet i denne her er virkelig brutalt og hjerteskærende, kan jeg kun give den mine bedste anbefalinger. 

Lone Theils har ligeledes skrevet :

Pigerne fra Englandsbåden – Nora Sand #1 – krimi Den blå digters kone – Nora Sand #2 – krimiHeksedrengen – Nora Sand #3 – krimi Stilleleg – Nora Sand #4 – krimi

87 sekunder – standalone  – krimiradioprojekt 

Hjemvendt – Storytel original – Sæson 1

Titel: De usynligeForfatter: Lone TheilsGenre: Kriminalroman – Nora Sand #5Forlag: Lindhardt og RinghofUdgivet: 2021Sider: 293

Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Bogen kan læses på streamingtjenesten Mofibo. 

Bogen er en anmelderkopi, givet af forlaget. Dette gør ingenting ved min holdning til bogen. 

Indlægget De usynlige blev først udgivet på .