Ægteparret Hjalte Tin og Nina Rasmussen har gennem mange år brugt en del af deres tid på at rejse jorden rundt. Det har affødt en lang række rejsebøger, hvor de i tekst og fotos indvier os andre i deres oplevelser, og samtidigt gør os alle klogere på de livsvilkår andre mennesker lever under. Tidligere i […]

Ægteparret Hjalte Tin og Nina Rasmussen har gennem mange år brugt en del af deres tid på at rejse jorden rundt. Det har affødt en lang række rejsebøger, hvor de i tekst og fotos indvier os andre i deres oplevelser, og samtidigt gør os alle klogere på de livsvilkår andre mennesker lever under.

Tidligere i 2018 udkom seneste bog i rækken, der har fået titlen ”Dem der blev. En rejse i Syrien til kurdernes ukendte revolution” – titlen siger jo næsten det hele. Der er tale om en rejsebeskrivelse over en længere tur til Syrien og Kurdistan, der ved første øjesyn måske ikke hører til blandt de sjoveste eller mest sikre lande i verden.

På trods af at tilværelsen har været noget turbulent for befolkningen i Syrien – og nok stadig er det, så møder de to danske rejsende mange interessante mennesker på deres vej.

Bogen indeholder beskrivelser af både natur og mennesker, men der er også beskrivelser af den aktuelle politiske situation. Beskrivelserne er suppleret af en del fotos, der gør beskrivelserne mere konkrete og spiselige for læseren.

”Dem der blev” er en meget spændende og interessant bog, blandt andet fordi forfatterne søger at give os et indblik i hvad der får mennesker til at blive i et land, der ikke er sikkert. Herudover er det en rigtig glimrende rejsebeskrivelse om to lande, som denne anmelder nok aldrig kommer til at besøge – primært fordi jeg er en kylling, der får koldsved og mareridt ved tanken om at rejse til lande, som jeg anser det for at være usikkert at opholde sig i.

Denne anmelder synes, at forfatterne har bedrevet en læseværdig og meget menneskelig bog, der især gjorde indtryk med portrætterne af de mennesker, der bor i Syrien og Kurdistan. Bogen gjorde mig klogere og sørgede for at jeg har godt underholdt fra første til sidste side og derfor får bogen en varm anbefaling med på vejen.

Lån bogen på bibliotek.dk