Der var en, to, tre og fire og nu er der en femte bog i serien om Den blå drage. Bogen giver selvfølgelig mest mening hvis man har læst de andre, men da historierne er separate, kan man sagtens læse denne nr. 5 for sig selv, hvis man først nu er stødt på historien. Dragebørnene […]
The post Den blå drage 5 – Blå er bange af Ry Kristensen first appeared on Bogrummet.

Der var en, to, tre og fire og nu er der en femte bog i serien om Den blå drage.

Bogen giver selvfølgelig mest mening hvis man har læst de andre, men da historierne er separate, kan man sagtens læse denne nr. 5 for sig selv, hvis man først nu er stødt på historien.

Dragebørnene er nu nået til at de skal lære at spy ild, men det har Blå ikke lyst til, for han er så bange for ild. Så bange at han helst ikke vil i skole den dag hvor de skal have deres diplom, hvis de kan finde ud af at spy ilden. Heldigvis har Blå en god veninde som støtter ham. Noget overrasket bliver de dog allesammen da Blå slet ikke kan spy ild, men i stedet for spyr is. For hvad er nu det for noget? Men Blå er jo også den eneste drage med den farve, så måske det hænger sammen. Da det tager overhånd med at spy ild er det dog en fordel at Blå kan spy is i stedet. Så han ender med at blive helt glad for at det er det han kan.

En sød historie som er underholdende og som kan glæde både børn og voksne. Samtidig er den god til at forklare hvorfor man ikke skal mobbe eller drille. Så det er også en bog der sagtens kan skabe lidt debat i klassen, i børnehaven eller hvor man nu har taget den op.

Den er letlæselig og egner sig godt til større børn der læser selv men er også god til højtlæsning. En bog som er underholdende og fantasifuld og klart en bog som både børn og voksne kan få glæde af at læse. Og har man for eksempel selv et barn som bliver drillet eller som er bange for at prøve noget nyt, så er den et godt udgangspunkt til at få snakket om de ting. Så det er en bog med flere facetter.

Lån bogen på biblioteket

The post Den blå drage 5 – Blå er bange af Ry Kristensen first appeared on Bogrummet.