Efter en pludselig indskydelse på en hed sommerdag beslutter Bitte sig for at leve et mere bæredygtigt liv. Hun starter med at skrive en liste over alt det der skal være mindre af: papir, vand, el, kød, madspild, plast, rejser – og bilen må sælges. Hun går straks i gang med sit nye liv – […]

Efter en pludselig indskydelse på en hed sommerdag beslutter Bitte sig for at leve et mere bæredygtigt liv. Hun starter med at skrive en liste over alt det der skal være mindre af: papir, vand, el, kød, madspild, plast, rejser – og bilen må sælges. Hun går straks i gang med sit nye liv – laver iste af koldt vand fra hanen, sætter bilen til salg, skærer ned på sin computertid.

Men de gode intentioner holder ikke ret længe.

I virkeligheden er det meget nemmere at blive forarget på naboerne og skælde ud på en tilfældig kunde i supermarkedet end det er at overholde sine egne regler og beslutninger.

Og Bitte går langt over stregen. Hendes handlinger er groteske, hun havner helt ude af kontrol.

Det er en ret tynd historie, som ikke gjorde det store indtryk. Læserens kendskab til Bitte bliver alt for overfladisk, vi følger hende i en uges tid, men kommer ikke ind på hende som person. Hvad ligger der bag hendes uovervejede beslutning? Hvad er hun for et menneske? Ud over at være langt ude og nærmest hvad der må betegnes som utilregnelig. Måske har hun fået solstik i hedebølgen.

Det virker som om målet med bogen primært har været at skrive sjove replikker – selv om den er skrevet med afsæt i et aktuelt emne, bliver den ikke rigtigt vedkommende. Bitte kommer på ingen måde til at fremstå som en troværdig eller virkelig person.

Jeg var ikke imponeret.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket