Der gik et chok gennem hele verden, da Dronning Elizabeth II døde d. 8. september og siden har meget været påvirket af den triste nyhed inklusiv det britiske bogmarked.

En nation i sorg og chok påvirker mekanismerne i det pågældende land, og Dronning Elizabeth IIs død påvirker Storbritanniens bogmarked med udsættelser, forbehold og udgivelser.

Boghandlerforeningen har udskudt sin konference, der skulle starte søndag sammen med Gardners årlige messe. Ligeledes er det usikkert om annonceringen af shortlisten til Polari-prisen, der skulle foregå d. 15. september i British Library, vil finde sted.

Udgivelserne udsættes

Flere store udgivelser, der udkommer i disse dage bliver udskudt af respekt overfor den nationale sorg. Således udtaler en talsmand for Pan Macmillan til The Bookseller:

– Vi holder igen på store nye udgivelser i en periode af respekt og overvåger samtidig medierne nøje for at bedømme om den kommunikation vi foretager, er passende.

Bonnier Books UK melder, at de ikke rykker udgivelserne, men pauser kampagner, der relaterer sig til kongelige titler i sorgperioden.

Det store forlag Hachette, ville have givet sine medarbejdere fri, hvis begravelsesdagen ikke var blevet til en national helligdag, melder en medarbejder til The Bookseller:

– Hachette har fortalt os, at hvis begravelsen faldt på en hverdag og ikke blev til national helligdag, så ville det bliver markeret som en helligdag i firmaet.

I følge The Bookseller er det endnu uklart, om boghandlerne holder lukket på mandag, som er vedtaget som national helligdag.

En række bøger om dronningen forventes at blive offentliggjort i de kommende uger og den første er allerede på trapperne. Forlaget Pitkin Publishing har annonceret bogen Her Majesty Queen Elizabeth II 1926–2022: A Celebration of Her Life and Reign, der er skrevet af Brian Hoey, der er kendt som en meget velinformeret skribent og forfatter indenfor den britiske kongefamilie. Bogen udkommer den 6. oktober.

Foto: Twitter @RoyalFamily