Vi følger den unavngivne ensomme forretningsmand på gaderne i Tokyo, i hans middagspauser på jagt efter et passende spisested. Han er som titlen afslører alene, drikker ikke alkohol, søger ikke selskab, men kan heller ikke undgå det i metropolens menneskevrimmel. 18 gange er vi med ham ude at spise, en enkelt gang får han maden […]

Vi følger den unavngivne ensomme forretningsmand på gaderne i Tokyo, i hans middagspauser på jagt efter et passende spisested. Han er som titlen afslører alene, drikker ikke alkohol, søger ikke selskab, men kan heller ikke undgå det i metropolens menneskevrimmel. 18 gange er vi med ham ude at spise, en enkelt gang får han maden bragt til sit kontor, og vi kan sidde og savle over de tegnede retter – man kan næsten fornemme duftene og smagsnuancerne. Vores gourmands oplevelse af de utallige retter er nærmest som små bidder af japansk madkultur, også selvom læseren må nøjes med at se ham over skulderen. Og selvom vi bliver holdt på behørig afstand i hovedpersonen, vi får ikke engang hans navn, er det som om vi kommer til at kende ham, via de mange gensyn med ham i endnu en variation af middagssituationen.

Selvom “Den ensomme gourmet” er en tegneserie er den forbandet tæt på at være en rejseguide over fantastiske spisesteder eller restaurationsområder i Tokyo. Skal jeg nogensinde til Japan, kommer bogen her med i bagagen.

Lån tegneserien på biblioteket