SOMMEREN 1992 var ualmindelig kold i SydItalien, men der er en anden alvorligere grund til, at den fortsat huskes. Den 23. maj skete der eneksplosion på motorvejen nær Palermo. Dommeren Falcone, hans kone og tre politimænd blev dræbt. To månede senere dræbte en bombe i centrum af Palermo dommeren Borsellino og fem politimænd. Begge dommere … Continue reading Den kolde sommer af Gianrico Carofiglio

SOMMEREN 1992 var ualmindelig kold i SydItalien, men der er en anden alvorligere grund til, at den fortsat huskes. Den 23. maj skete der eneksplosion på motorvejen nær Palermo. Dommeren Falcone, hans kone og tre politimænd blev dræbt. To månede senere dræbte en bombe i centrum af Palermo dommeren Borsellino og fem politimænd. Begge dommere var dybt involveret i bekæmpelsen af mafiaen.

Samme sommerudbryder der åben krig mellem lokale mafiabander i Bari. Lig bliver efterladt i gaderne, og sønnen til en lokal mafiaboss kidnappes. Politiet er på bar bund, indtil et lokalt bandemedlem beslutter at tale. Han afslører de ritualer og hemmelige spilleregler, som gennemsyrer mafiaens myteomspundne verden. Sagens afslutning er både overraskende og chokerende, og svaret er skjult i en gråzone mellem godt og ondt, et område som lovens vogtere tvinges til at afsøge.

Den kolde sommer tager et markant afsæt uvirkeligheden verden, og man får et rystende indblik i mafiamiljøet. Carofiglios fortid som statsanklager med speciale i organiseret kriminalitet fornægter sig ikke, og detsamme gælder hans mesterlige fortælleevne. Resultatet er en afslørende og indsigtsfuld spændingsroman. 

 

…sådan lyder bagsideteksten på Den kolde sommer og jeg var fuldstændig hooked på at læse mere, og jeg havde derfor store forventninger til bogen.

Disse blev dog desværre på ingen måde indfriet. Jeg havde enormt svært ved rigtigt at komme “ind” i bogen og de meget lange passager med dialoger nedfældet som spørgsmål og svar virker for mig forstyrrende for læsningen.

Det bliver et langt interview i stedet for den gode historie jeg havde forventet, og jeg synes simpelthen at disse passager tager for meget tempo ud af bogen og dermed ødelægger min læserytme og jeg mister interessen.

Jeg lander derfor kun på to krimihjerter – simpelthen for en ellers gide historie, som desværre ikke er fortalt godt nok.

To krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?