Kate Sinclair arbejder for et succesrigt PR-bureau i London og elsker sit arbejde. Lige indtil hendes kæreste, der arbejder samme sted, går bag om ryggen på hende og bliver forfremmet efter at have stjålet nogle af hendes ideer. Hun slår op med kæresten, men med et er det som om hele hendes motivation for jobbet […]

Kate Sinclair arbejder for et succesrigt PR-bureau i London og elsker sit arbejde. Lige indtil hendes kæreste, der arbejder samme sted, går bag om ryggen på hende og bliver forfremmet efter at have stjålet nogle af hendes ideer. Hun slår op med kæresten, men med et er det som om hele hendes motivation for jobbet er væk, og hun har svært ved at finde sig selv igen. En anderledes sag lander på hendes bord, som hun med kyshånd tager imod: Hun skal lære englænderne om dansk hygge, da der snart åbner et stort varehus i London med danske varer.

En opgave, der dog viser sig at være sværere end først antaget. For Kate må snart sande, at dansk hygge er mere end blot stearinlys og lækre tæpper i sofaen. Hun samler derfor et team af journalister, for at drage på en PR-tur til København, så de kan lære mere om den danske hygge.

Gruppen af journalister er sammensat af folk fra bl.a. mode, bolig, vin og madbranchen, og med helt forskellige personligheder. Så Kate får sin sag for at holde styr på hele gruppen i dagene i København, hvor der hele tiden sker uforudsigelige ting. Der er lagt et fint program for turen, og vi kommer med rundt og ser diverse seværdigheder i København, både de kendte turiststeder men også fx en helt normal dansk cafe med danske lækkerier. Denne cafe bliver hurtigt deltagernes faste holdepunkt, og det er især her de får indblik i, hvad dansk hygge også indebærer. En af deltagerne, den unge flotte Ben, er hele tiden på tværs og er ikke meget for hele konceptet med dansk hygge. Men Kate ser ham som en udfordring, hvilket er lige hvad hun trænger til efter sit knuste hjerte hjemme i London.

Bogen er en sjov blanding af romantik, arbejdsglæde, journalistik og ja, hygge. Men er det overhovedet muligt for en engelsk forfatter at forklare vores danske hygge? Jeg synes Julie Caplin gør det rigtig godt. For hygge er jo faktisk både stearinlys og varme tæpper, og uendeligt meget mere. Og især er det de mennesker vi omgiver os med.

Lån bogen på biblioteket