Skolegården er ikke altid et rart sted. Især ikke hvis du er ny – og anderledes. Men for Osei er det ikke noget nyt at være ny – Han har skiftet skole mange gange. Det er heller ikke nyt at være anderledes – Hans sorte hudfarve har længe stået ud i skolegårde befolket med hvide […]

Skolegården er ikke altid et rart sted. Især ikke hvis du er ny – og anderledes. Men for Osei er det ikke noget nyt at være ny – Han har skiftet skole mange gange. Det er heller ikke nyt at være anderledes – Hans sorte hudfarve har længe stået ud i skolegårde befolket med hvide elever. Denne gang er ingen undtagelse. Men noget er alligevel anderledes. Mødet med Dee. Dee, der virker oprigtigt nysgerrig i ham, og ikke bare hans hudfarve.

Men langt fra alle er glade for Osei’s ankomst. Han forrykker balancen, der ellers var skabt i skolegården, ændrer på dens hierarki. Spørgsmålet er, om Ian, skolegårdens bølle, kan genskabe balancen? Han vil i hvert fald forsøge.

I Den nye dreng konfronteres læseren med venskaber og jalousi, racisme og kærlighed, ærlighed og løgne. Og det hele i skolegården blandt sjette klasses elever. Man drages ind af bogens unge karakterer, der kæmper med at forstå hinanden og sig selv. Fælles for dem alle er et ønske om accept. Tracy Chevalier formår virkelig at gøre sine personer levende og komplekse, så de fremstår ægte. Jeg blev hurtigt draget ind i historien og skolegårdens univers, og fulgte med i spænding når små dilemmaer og konflikter fremstod. Med beskrivelsen af en enkelt dag i skolegården får Tracy Chevalier givet læseren et fint, fængslende og skræmmende indblik i, hvor hurtigt alting kan ændre sig.

Den nye dreng er en del af en bogserie udgivet i forbindelse 400-året for Shakspeares død, og er en genfortælling af Othello.

Lån bogen på bibliotek.dk