Danmarks værste seriemorder, Ditlev Rosenkilde faldt for 10 år siden, ned af en nedlagt elevatorskakt på en byggeplads. Siden har han været i  komatøs tilstand, lægerne har opgivet hans tilfælde og mener at han aldrig vil vågne igen. Dette gør også at de mere eller mindre er holdt op med at tjekke ham. Det er jo bare tidsspild. Amalie Møller har læst om Ditlev Rosenkilde i medierne og synes at hans historie er fascinerende. Hun er uddannet i plejesektoren og hun får en rigtig god ide. Hun vil passe Ditlev, og sørge for at den flotte og karismatiske mand får [Læs mere..]
Indlægget Den som søger skal finde blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Danmarks værste seriemorder, Ditlev Rosenkilde faldt for 10 år siden, ned af en nedlagt elevatorskakt på en byggeplads. Siden har han været i  komatøs tilstand, lægerne har opgivet hans tilfælde og mener at han aldrig vil vågne igen. Dette gør også at de mere eller mindre er holdt op med at tjekke ham. Det er jo bare tidsspild.

Amalie Møller har læst om Ditlev Rosenkilde i medierne og synes at hans historie er fascinerende. Hun er uddannet i plejesektoren og hun får en rigtig god ide. Hun vil passe Ditlev, og sørge for at den flotte og karismatiske mand får en passende og god pleje, også selvom han er bevidstløs.

Præsten Margit Vesterlund har, siden Ditlev ændrede hendes liv radikalt, lært at leve sit liv i en kørestol. Hun har fået et nyt sogn, med en kirke der er velbesøgt. Præstegerningen er så småt ved at give mening for hende, for første gang i hendes professionelle karriere.

Margits søn, Jake er ligeledes kommet videre med sin tilværelse. Han er nu blevet gift med kæresten Katarina og de har sammen fået en datter, Clara. Jake lider af beskyttertrang overfor datteren. Katarina gør alt hvad hun kan for at sikre at datteren får tillært sociale kompetencer, altså passe sin børnehave.

De to pensionerede politifolk Kaj Brønds og Adriana Hansen hygger sig i tosomheden og tilværelsen er blevet dejlig ukompliceret – lige indtil nu …

Det viser sig at Ditlev Rosenkilde har gjort det igen. En dag da Amalie Møller er alene med ham, hvilket hun nærmest altid er idet ingen andre gider, slår han øjnene op og betror hende at, han har været vågen længe…

 

Lars Thomassen har endelig skrevet den længe ventede  3. del af Vesterlundtrilogien. Så nu kan vi få afslutningen på en hæsblæsende serie, der har kostet mange timer ude på kanten af stolen.

Handlingen starter denne gang 10 år senere end de forrige to romaner. Der er kommet normalitet i tilværelsen for de hårdtprøvede hovedpersoner.  Men hvor der er ro og fred, ændrer dette sig radikalt da den sindssyge psykopat, genopstår og begynder sit hævntogt.

Der er nu lagt op til ”manhunt-sublim” og det skal jeg love for vi får. Det ender med at det bliver alle mod Ditlev og denne gang er det faktisk ham der skal igennem de værste strabadser. Mod slutningen får man helt ondt af ham.

Det er klart en fordel at man kender seriens 2 første bind inden man læser denne her. Selvom forfatteren på fornemste vis fortæller forhistorien i store træk, går man glip af meget baggrundsviden hvis man ikke giver sig i kast med ”Han kender det som er i mørket” og ”Lad de døde begrave de døde” først. Man lærer ikke mindst Ditlev Rosenkilde at kende, og finder ud af hvad han er i stand til. 

”Den som søger skal finde” er nem at gå i gang med. Det er ligesom at ”komme hjem igen”. De samme hovedpersoner, i nye miljøer godt nok og en lille pige som nyt bekendtskab.

Emner som sorg, kærlighed og Svendborgs undergrund bliver behandlet i bogen. Man møder igennem hele serien ”Onkel”, der dukker op i ny og næ. Det er den ubestridte leder af Svendborgs undergrund. Naturligvis bliver dette også afsluttet i dette bind. Den store afsløring – Hvem er ”Onkel”?

Alt i alt er ”Den som søger skal finde” en fremragende thriller, der stort set læser sig selv. Det er tydeligt at forfatteren har udviklet sig igennem disse tre romaner. Skrivestilen er langt mere sammenhængende og læsevenlig.

Lars Thomassen har dog hele tiden mestret at bygge spændingen op og komme med vanvittige twists og et overraskende plot. Dette er bestemt også tilfældet med denne her, der får mine største anbefalinger.

Lars Thomassen har ligeledes skrevet: 

Han kender det som er i mørket – Vesterlund-trilogien #1 –  krimiLad de døde begrave de døde – Vesterlundtrilogien #2

Mytonias Vogter – Julekalender for hele familien 

Når månen titter gennem ruden – Novellesamling – gys 

 

Faktaboks: 

Titel: Den som søger skal finde Forfatter: Lars Thomassen Genre: Thriller –  Vesterlundtrilogien  #3 Forlag: Månen Udgivet: 2020Sider : 450Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Indlægget Den som søger skal finde blev først udgivet på .