[anmeldereksemplar] Der går altid et tog til New York er skrevet af den amerikanske forfatter Carey Heywood. Bogen er 2. del af Woodlake-serien. Første del hedder: Et rigtigt håndværkertilbud. Jeg har tidligere anmeldt flere andre af Carey Heywoods bøger. Fra forlagets beskrivelse: “Paige Sullivan er netop hjemvendt fra New York med kufferten fuld af skuffelser.… Read More Der går altid et tog til New York af Carey Heywood

[anmeldereksemplar]

Der går altid et tog til New York er skrevet af den amerikanske forfatter Carey Heywood. Bogen er 2. del af Woodlake-serien. Første del hedder: Et rigtigt håndværkertilbud. Jeg har tidligere anmeldt flere andre af Carey Heywoods bøger.

Fra forlagets beskrivelse:

“Paige Sullivan er netop hjemvendt fra New York med kufferten fuld af skuffelser. Hun har mistet sit firma, sin kæreste og alle sine penge. Paige bor på sin mors sofa i Woodlake, New Hampshire, mens hun prøver at finde ud hvad næste skridt skal være… Hvad Paige ikke drømmer om, er at gøre rent for andre, stå i en sølle kaffebar om dagen og et endnu mere sølle værtshus om aftenen for at skrabe penge sammen til sin drøm.​

Asher Thompson har bygget sit eget hus udenfor Woodlake, og det passer ham forrygende at bo helt alene uden at blive forstyrret af andre. Han er lidt af en eneboer… Hans familie besøger ham fra tid til anden dels for at bade i den sø, der ligger på grunden, dels for – uden held – at få ham til at være mere social.

​Da Paige bliver nødt til at overtage rengøringstjansen hos Asher, bliver hans fredelige liv og omgivelser fuldstændig forandret…”

Billede af: Der går altid et tog til New York af Carey HeywoodDer går altid et tog til New York af Carey Heywood

Det letteste ville jo være, at kopiere min anmeldelse af Et rigtigt håndværkertilbud – for stort set alt, hvad jeg skrev i den anmeldelse passer også på Der går altid et tog til New York. Altså lige bortset fra at hovedpersonerne denne gang er Paige og Asher, hvor det i den forrige bog var Finley og Noah. Noah er Ashers storebror.

Noget vil jeg dog gerne gentage, og det er, at Der går altid et tog til New York er en velskrevet, hyggelig, varm – og erotisk kærlighedshistorie. Bogen er på knap 300 sider og er ganske letlæst – præcis som Et rigtigt håndværkertilbud.

Vi får nogle rigtig fine personskildringer, jeg synes i hvert fald, at de to vigtigste personer, nemlig Paige og Asher er beskrevet rigtig godt, og de er begge meget lette at holde af – også selvom man næsten ikke kan undgå at blive irriteret på Paige ind imellem. Man kan nok ikke komme uden om, at Paige og Asher fremstår som hinandens modsætninger – men mon ikke, det netop er derfor, at de ikke helt kan holde sig fra hinanden? Der er ikke vildt mange karakterer med i bogen, men dem vi hører om er også fint beskrevet – og de passer alle godt ind i historien.

Beskrivelserne af de områder, som handlingen foregår i, er også gode. En lille by, Woodlake i New Hampshire og en store metropol, New York – ganske store kontraster, men disse får netop historien til at fungerer rigtig godt. Men Woodlake og omgivelserne omkring Ashers hus er noget at det, som står tydeligst for mig – også selvom der sker vigtige ting i New York. Jeg er vild med New England – og beskrivelserne derfra er præcis, som jeg forestiller mig.

Det er ikke fordi det vrimler med emner og temaer i denne fortælling ud over kærlighed og vejen til den eneste ene. Men alligevel, så synes jeg, at det er rigtig fedt, at vi hører om Ashers måde at leve på – at han kan lide at være alene, uden at være ensom. Det er ikke tit man hører om dette valg. Derudover er der også en smule om at træffe valg med hjertet – og især træffe valg, som man selv har det godt med, og ikke det valg, der måske forventes.

Jeg glæder mig vildt til at høre mere om familien Thompson – og jeg ved heldigvis, at der er skrevet flere bøger i serien.

Hvis man er til en skøn, hyggelig og hjertevarm (lidt erotisk) feel good/chick lit-roman, så er Carey Heywoods Woodlake-serie et virkelig godt bud.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793834842
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Fix Me Not
Oversætter: Camilla Engkjær Laursen
Sider: 279

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.