En af de bedste bøger, jeg læste sidste år, var Kvinden i mørket af Charlie Donlea – hvilket også påvirkede mine forventninger til Det forladte hus, som er den næste bog i serien – en ny sag og et nyt sted, men stadig med Rory Moore som hovedperson. Fra forlagets beskrivelse: “Et stykke fra det… Læs mere Det forladte hus af Charlie Donlea

En af de bedste bøger, jeg læste sidste år, var Kvinden i mørket af Charlie Donlea – hvilket også påvirkede mine forventninger til Det forladte hus, som er den næste bog i serien – en ny sag og et nyt sted, men stadig med Rory Moore som hovedperson.

Fra forlagets beskrivelse:

“Et stykke fra det velpolerede campus på Indianas elitære Westmont Preparatory School ligger en forladt lærerbolig, som er et populært sted for de unge at samles om aftenen. Og for nylig er det også blevet skueplads for en farlig leg, der er løbet af sporet. For et år siden blev to elever dræbt dér ved et uhyggeligt blodbad. Selvom en lærer blev dømt for mordene, forbliver mysteriet og spørgsmålene intakte. Det mest påtrængende er, hvorfor tre overlevende fra den frygtelige nat er vendt tilbage til huset for at begå selvmord.

Den kendte profilekspert dr. Lane Philips, som er blevet hyret som konsulent på en populær podcast om tragedien, ved, at gåden er helt perfekt for hans kæreste, Rory Moore. Hun er retsmedicinsk rekonstruktør med en urovækkende evne til at få øje på de detaljer, andre overser.

Men jo mere Lane og Rory finder ud af om skolen og dens elever, jo mere overbeviste bliver de om, at legen ikke er forbi. Og de, der leger med, kan måske slet ikke vinde – eller overleve…”

Billede af: Det forladte hus af Charlie DonleaDet forladte hus af Charlie Donlea

Det forladte hus’ originale titel er The Suicide House – hvilket giver fin mening, når man læser bogen. Selvom den danske titel kan virke uhyggelig, så får den originale titel næsten mine nakkehår til at rejse sig.

Da jeg læste Kvinden i mørket ønskede jeg mig, at der kom en bog mere med Rory, som hovedperson – og det var jo lige det, der gjorde. Jeg er stadig vild med Rory, både som person – men også hendes job som retsmedicinsk rekonstruktør er fascinerende. Desværre mangler jeg lidt dybde i personbeskrivelserne, jeg synes helt klart, at det er en fordel at kende lidt til nogle af personerne på forhånd.

Historien veksler mellem dengang – og nu. Det vil sige, at vi hører om, hvad der skete tiden op til blodbadet i den forladte lærerbolig – og i nutiden hører vi om efterforskningen, som er resultatet af arbejdet med en true crime-podcast, som tager den “gamle sag” op. Denne opbygning fungerer rigtig godt – og giver læseren gode muligheder for at gætte med. Stemningen er mørk, dyster og uhyggelig – så meget, at jeg fik gåsehud.

Udover thrillerdelen, så er noget af det, som fylder i Det forladte hus temaet om at passe ind, være med i den seje klike eller at føle sig udenfor – mon ikke der er mange, som kender disse følelser?

Det forladte hus er velskrevet – og plottet er uhyggeligt og ret gyseragtigt. Måske fordi historien hovedsageligt handler om high school-elever, og fortællingen er iscenesat med high school’en som en stor del af kulissen, så kan jeg slet ikke lade være med at tænke på filmene Scream og I Know What You Did Last Summer. Selvom jeg godt kan lide gysere – så fyldte det en tand for meget for mig, at film som disse blev ved med at spøge i baghovedet.

Nu lyder det måske lidt som om, jeg ikke kunne lide Det forladte hus – men sådan er det ikke. Mine forventninger var nok lige en anelse for høje efter Kvinden i mørket – og kombinationen med ungdomsgysere har gjort, at jeg ikke er helt så begejstret, som jeg havde håbet. Jeg kunne dog stadig godt tænke mig flere bøger om Rory Moore.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742603963
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The Suicide House
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Sider: 428
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.