Det grønne sind af Hanne Rump er første del i serien, Kærlighedens bånd. Fra forlagets beskrivelse: “Skovmanden Alex er en enspænder. Han fokuserer på vildtpleje, tømmerstatistik og nye beplantninger. Som regel er der ingen kvinder i den verden. Normalt er han ligeglad, men i mødet med Josefine finder han noget, han ikke troede fandtes. Storbypigen… Læs mere Det grønne sind af Hanne Rump

Det grønne sind af Hanne Rump er første del i serien, Kærlighedens bånd.

Fra forlagets beskrivelse:

“Skovmanden Alex er en enspænder. Han fokuserer på vildtpleje, tømmerstatistik og nye beplantninger. Som regel er der ingen kvinder i den verden. Normalt er han ligeglad, men i mødet med Josefine finder han noget, han ikke troede fandtes.

Storbypigen Josefine har altid levet i luksus. Hun havde det nemme liv, men underlagt sin mors stramme kontrol. Efter at have været udsat for et overgreb er hun stukket af ud til sin mormor. Nu er hun i krise, og hun er bange, også bange for Alex.

Alex er voldsomt tiltrukket af Josefine, men forstår ikke hendes angst. Alligevel kommer de langsomt tættere på hinanden. Men så dukker Josefines eksforlovede op, og alt ændres dramatisk.”

Billede af: Det grønne sind af Hanne RumpDet grønne sind af Hanne Rump

Det grønne sind har et eller faktisk flere alvorlige temaer, som fyldte mere end jeg havde forestillet mig. Jeg havde nok forventet en let og uskyldig kærlighedshistorie. Det grønne sind er også en kærlighedshistorie, men vi hører blandt andet om vold mod kvinder, undertrykkelse, skyld og skam. Det er bestemt et plus for mig, at det er lidt “kød på” fortællingen – også selvom det ikke er lette emner.

Bogen er velskrevet – og den er meget letlæst. Historien bliver fortalt af tre jeg-fortællere, den ene er Josefine, som jeg ser som hovedpersonen, da hun er omdrejningspunktet. De to andre er Christine, Josefines mormor og Alex, som arbejder i skoven omkring Christines hjem. Det giver en god dynamik, at fortællingen kommer fra tre sider. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mere historie fra Alex’ side, jeg synes ikke, at han “fylder” så meget, som jeg havde forestillet mig.

Beskrivelserne af, hvordan overgrebet mod Josefine får hende til at føle sig, er rigtig gode. Det er meget let at følge Josefines tanker og handlinger, også selvom det kan være svært at forestille, hvor svær hendes situation er – og hvad hun må gennemleve. Det havde ikke gjort noget, hvis personbeskrivelserne udover dette havde været lidt dybere – samtidig ved jeg også godt, at bogen sikkert ville blive længere og  måske ikke helt så letlæst, så det er selvfølgelig blot et personligt ønske.

Handlingen foregår i smukke omgivelser, og vi hører om, hvordan naturen er med til at give tid til tanker, ro og heling.

I Det grønne sind kommer vi tæt på Josefines overvejelser om flere ting, som måske også kan vække lidt ekstra tanker ved læseren. Hvad er egentlig vigtigst i livet? Penge og status kontra lykke og frihed? Hvor står man, når familierelationer kommer i vejen for lykken – og hvad gør man, når man har andre ønsker og drømme for livet end ens forældre? Hvor meget er man selv villig til at acceptere i livet – og kan man komme videre efter svigt blandt de nærmeste?

Det grønne sind er en fin feel good/chick lit-roman. Det bliver spændende, hvad den næste bog i serien bringer.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Baadsgaards Books
ISBN: 9788794169011
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 360

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.