Brevet fra Amerika og Piratskibets hemmelighed er 3. og 4. del af Lone Theils’  krimi-letlæsningsserie, Det Hemmelige Detektivbureau. De to forrige bøger hedder: Dræberfiskenes skat og Kvinden uden navn. Mon ikke de fleste krimifans kender Lone Theils for krimiserierne for voksne om Nora Sand og/eller Signe Brask? Fra bøgernes bagsidetekster: Brevet fra Amerika: “Mens Frida… Læs mere Det Hemmelige Detektivbureau 3-4 af Lone Theils

Brevet fra Amerika og Piratskibets hemmelighed er 3. og 4. del af Lone Theils’  krimi-letlæsningsserie, Det Hemmelige Detektivbureau. De to forrige bøger hedder: Dræberfiskenes skat og Kvinden uden navn.

Mon ikke de fleste krimifans kender Lone Theils for krimiserierne for voksne om Nora Sand og/eller Signe Brask?

Billede af: Det Hemmelige Detektivbureau 3-4 af Lone TheilsDet Hemmelige Detektivbureau 3-4 af Lone Theils

Fra bøgernes bagsidetekster:

Brevet fra Amerika: “Mens Frida og Karl forsøger at opklare, hvem der har sendt Magnus Sniptræsk en hemmelig nøgle, dukker en mystisk fremmed kvinde med en lille, hvid hund op i Stranding. Hun fortæller en utrolig historie og giver bureauet en vanskelig opgave”. 

Piratskibets hemmelighed: ” Vil det lykkes for Frida og Karl af finde piratskibet, Martica og måske endelig den anden halvdel af det mystiske skattekort? Vejen til succes for Det Hemmelige Detektivbureau går gennem et støvet loft med flagermus, et gammelt skibsdæk, der engang tilhørte piraten, Rudolf den Skrækkelige og en flaske rom”.

Billede af: Opslag i Brevet fra Amerika af Lone TheilsOpslag i Brevet fra Amerika af Lone Theils

Som altid, når jeg anmelder bøger i en serie, hvor jeg har anmeldt nogle af de tidligere udgivelser, så beklager jeg eventuelle gentagelser.

De to nye bøger i serien har, som de første to bøger, et lixtal på 21. Bøgerne hører ikke til blandt de letteste letlæsningsbøger, men kræver at læseren har godt fat i læsningen. Der er kun ganske få illustrationer, så der er ikke meget at støtte sig op af under læsningen – eller til at bryde teksterne lidt. Målgruppen vil være læsere fra 8-9 år og op, alt efter hvor gode de er til at læse.

Selvom der ikke er mange illustrationer, så er teksten alligevel ganske overskuelig, da skrifttypen er læsevenlig, og teksten er inddelt i korte afsnit.

Illustrationerne er lavet af Rasmus Jensen. Udover, at jeg som altid synes godt om Rasmus Jensens illustrationer, så kan jeg også rigtig godt lide, når en serie har den samme illustrator til alle bøger, da det skaber en virkelig god sammenhæng. De fine illustrationer passer godt til både handling og målgruppe.

Billede af: Opslag i Piratskibets hemmelighed af Lone TheilsOpslag i Piratskibets hemmelighed af Lone Theils

Plottet i bøgerne er spændende – og passer fint til målgruppen. Selvom bøgerne for så vidt har et selvstændigt plot, så hænger historierne alligevel så meget sammen, at jeg vil anbefale, at man læser bøgerne i rækkefølge. Brevet fra Amerika og Piratskibets hemmelighed hænger så meget sammen, at man trods lidt forklaringer i den sidste alligevel kan komme til at mangle noget af historien, hvis man ikke læser begge bøger.

Altså som krimi-elsker, så kan jeg jo kun være vild med, at der også findes krimier til børn. Lone Theils’ Det Hemmelige Detektivbureau giver i hvert fald en rigtig god vinkel til at introducerer børn for krimier. Min tanke er også, at rigtig mange børn vil elske at være detektiv for en dag – og dermed sagtens kan relatere til børnene i Det Hemmelige Detektivbureau.

Serien er hverken blodig eller hårrejsende uhyggelig, men har en spændingsgrad, der passer fint til målgruppen.

Begge de to omtalte bøger har som sagt et spændende plot, men altså… Piratskibets hemmelighed slutter med en cliffhanger – hvornår kommet den næste bog??? Ja, jeg ved godt, at jeg er voksen – men en cliffhanger altså…

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Brevet fra Amerika – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148243
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 31

Piratskibets hemmelighed – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148250
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 31

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.