Grundet stigende efterspørgsel har Det Kgl. Bibliotek øget sin beholdning til mere end 5.000 bøger på ukrainsk.

Det Kgl. Bibliotek besluttede i april 2022 at påbegynde udlån af ukrainske bøger til folkebibliotekerne gennem vores abonnementsordning. De første 1.000 børnebøger på ukrainsk blev købt og udlånt med så stor succes, at der hurtigt blev efterspørgsel på flere bøger til både børn og voksne, skriver Det Kgl. Bibliotek i en pressemeddelelse.

Gennem målrettede indkøb, donationer og samarbejde er status i maj 2023, at man nu har mere end 5.000 bøger på ukrainsk i samlingen. Heraf benytter 56 biblioteker sig af det faste depot til børn og voksne, og der er flere depotønsker på vej, oplyser biblioteket.

– Aldrig før har vi oparbejdet en sprogsamling så hurtigt og med så stor succes – målt på, hvor bredt funderet opbakning der er til den i folkebibliotekerne.
Det Kgl. Bibliotek har løftet i flok internt og nok så væsentligt i samarbejde med det ukrainske kulturministerium, den ukrainske ambassade, Saxo, Associations of Ukrainians in Denmark, Nordhjælp og mange flere. Vi fortsætter med at støtte op om de mange ukrainske flygtninge og indvandrere i Danmark, oplyser Svend Larsen, der er direktør for Det Kgl. Bibliotek.