Selv om Det kolde guld er den 6. bog i Cilla og Rolf Börjlinds krimiserie om Olivia Rönning og Tom Stilton, så er det den første i serien jeg har læst. Liget af en mand dukker op i en smeltet snelomme i Arjeplogfjeldet i den nordlige del af Sverige. Alt syder på at det er […]
The post Det kolde guld af Cilla & Rolf Börjlind first appeared on Bogrummet.

Selv om Det kolde guld er den 6. bog i Cilla og Rolf Börjlinds krimiserie om Olivia Rönning og Tom Stilton, så er det den første i serien jeg har læst.

Liget af en mand dukker op i en smeltet snelomme i Arjeplogfjeldet i den nordlige del af Sverige. Alt syder på at det er en sag der ret hurtigt kan lukkes af, så Olivia Rönning der er efterforskningsleder, tager op til Arjeplog for at undersøge sagen. Det bliver dog ikke helt som hun har forventet, for da hun er på vej mod fjeldet, for at se findestedet, bliver det et voldsomt uvejr. Radioforbindelsen ryger og piloten mister kontrollen over deres helikopter, de styrter ned. Piloten er hårdt såret og Olivia begiver sig af sted på fjeldet i håb om at skaffe hjælp, men hun er ikke alene. En mand og en kvinder lusker rundt og holder øje med hende, og forsøger også at komme hende til livs. Det viser sig at liget er identisk med Frederik Kaldma, en mand der forsvandt fra Stockholm for tyve år siden. Så fra at være et simpelt drab, udvikler sagen sig og trækker tråde i mange forskellige retninger.

Som nævn er det den første bog i serien jeg læser, men tænker jeg nok ville have fået lidt mere ud af den, hvis jeg havde læst de forrige. Der er meget omkring Olivia Rönnings personlige relationer, og der manglede jeg nok lidt forhåndsviden. Det er en spændende bog og velskrevet, men jeg oplever lidt at forfatterne har gang i for mange historier på en gang, uden rigtigt at komme i dybden med nogle af dem. Jeg havde lidt svært ved at komme i gang med bogen, som jeg synes hænger lidt i bremserne i starten. Men i den sidste del er til gengæld fart over fældet. Så alt i alt er det en lidt blandet læsefornøjelse jeg har haft.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post Det kolde guld af Cilla & Rolf Börjlind first appeared on Bogrummet.