Det skrå kast  er et fysikbegreb, der betegner en genstands bane, når den sendes af sted fra jordoverfladen i en vinkel mellem 0° og 90° i forhold til vandret. Men det er også titlen på en samling af 11 fint skrevne noveller, der omhandler de hændelser og relationer der kommer til at påvirke ens fremtid. […]

Det skrå kast  er et fysikbegreb, der betegner en genstands bane, når den sendes af sted fra jordoverfladen i en vinkel mellem 0° og 90° i forhold til vandret. Men det er også titlen på en samling af 11 fint skrevne noveller, der omhandler de hændelser og relationer der kommer til at påvirke ens fremtid.

De elleve noveller er meget forskellige, men har dog det til fælles, at vi i dem alle følger forskellige menneskers skæbne. Personer der på en eller anden måde er, eller føler sig uden for, er ensomme blandt mennesker eller bare ikke passer helt ind i de roller vi tildeler hinanden. Skæbner der flere tilfælde ender med at handle urationelt.

Det er velskrevne noveller, fremført i en rolig og enkel udtryksform. Selv om de kan virke meget hverdagsagtige har de også en dybde, der gør at man tænker over dem bag efter. Især titel novellen om en ung gymnasie elev der forsøger at få opmærksomhed, rørte mig dybt. Men også En spadseretur, om en gammel mand der forlader plejehjemmet og søger tilbage til sin skolegård  og mindes da han som dreng var god til fodbold, er en meget følsom novelle. Det er en bog der godt kan tåle at blive læst mere end én gang.

 

Lån bogen på biblioteket