Det stille hjørne handler om FBI-agenten Jane Hawk, hvis mand uforklarligt begik selvmord. Hun kaster sig ud i en voldsom jagt for at finde sandheden omkring sin mands selvmord og kommer på sporet af en række skræmmende ligheder mellem andre selvmord. Men der er fjender, der vil gøre alt for at holde det hemmeligt, og snart […]

Det stille hjørne handler om FBI-agenten Jane Hawk, hvis mand uforklarligt begik selvmord. Hun kaster sig ud i en voldsom jagt for at finde sandheden omkring sin mands selvmord og kommer på sporet af en række skræmmende ligheder mellem andre selvmord. Men der er fjender, der vil gøre alt for at holde det hemmeligt, og snart er Janes liv i fare. Kan hun nå at optrevle sandheden omkring selvmordene og finde bagmændene, eller vil de finde hende først?

Det er lang tid siden, at jeg har læst en bog så hurtigt som den her, da jeg først kom i gang. Handlingen fanger læseren fra første side af og slipper ikke igen, før den sidste side er vendt. Plottet starter in media res og kaster læseren direkte ind i handlingen, hvor trådene langsomt redes ud, mens plottet udfoldes. Det er spændende og intenst, og der sker noget hele tiden. Flere af kapitlerne efterlader da også læseren med bankende hjerte, fordi man frygter det værste for Jane. Men hun er en ret badass karakter, der ikke sådan lige lader sig kue.

Romanen er fortalt i et medrivende og let sprog, omend der har sneget sig et par sproglige fejl hist og her. Der optræder mange forskellige karakterer i bogen, hver med hver deres træk og personlig dybde, og det er beundringsværdigt, hvor god Koontz er til at skabe så mange forskelligartede karakterer og stykke et interessant plot sammen. Han har virkelig skrevet en sindssyg god og nervepirrende, spændende roman med et plot så dystert, at det er skræmmende.

 

Det stille hjørne er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

 

Lån bogen på biblioteket