Dette er femte bind i krimiserien med arkæologen Ruth Galloway i hovedrollen. Denne gang bliver Ruth ringet op med en besked om at en gammel […]

Dette er femte bind i krimiserien med arkæologen Ruth Galloway i hovedrollen. Denne gang bliver Ruth ringet op med en besked om at en gammel studiekammerat, Dan Golding, er blevet slået ihjel. Golding havde netop udgravet Ravnekongen, og Ruth kaster sig over at finde ud af hvem ravnekongen var, og hvad der skete med Golding – og ikke mindst, hvorfor. I handlingen indgår diverse universitetsprofessorer, nynazister og en meget kælen pitbull.

Denne gang er handlingen henlagt til Lancashire, et område i Nordengland hvor jeg boede for mange år siden. Ikke alene er det altid lidt som at komme hjem, når jeg åbner en ny bog om den lidt for overvægtige enlige mor og arkæolog, Ruth Galloway, men denne gang var det endnu mere som at komme hjem. Mange af de steder der nævnes i bogen, er steder hvor jeg selv har slået mine folder.

Ud over selve krimidelen, foregår der også alt muligt andet i “Det tavse vidne”. Der løber adskillige sidehistorier rundt om hovedhistorien om Goldings død og hans mystiske fund, men det bliver aldrig rodet. I modsætning til tidligere hvor handlingen er gået lidt for meget op i Ruths rolle som enlig mor, er der denne gang en mere jævn fordeling af de forskellige historier.

De gamle kendinge, kriminalinspektør (og far til Ruth’s datter) Harry Nelson og den besynderlige druide Catchbad er selvfølgelig også med denne gang. Samspillet mellem disse tre, mildest talt meget forskellige, personager, fungerer rigtig godt denne gang. Desværre er der skruet lidt ned for den humor der ellers har præget tidligere bind i serien.

Slutningen på “Det tavse vidne”, var jeg ikke imponeret af. Den havde sådan lidt “ups-der-er-snart-ikke-mere-strøm-på-computeren” over sig, og endte i en lynopsummering af hvad der var sket og hvem der gjorde hvad. Det var lidt en skam, og virkede lidt sjusket. Men bortset fra det, var det også denne gang en fornøjelse at være i selskab med Ruth Galloway.

Forlaget havde inviteret mig med til et arrangement med forfatteren Elly Griffiths, der skulle løbe af stabelen mens jeg læste “Det tavse vidne”. Desværre havde jeg ikke mulighed for at deltage. Ærgerligt, for jeg kunne virkelig godt tænke mig at møde et menneske med en så krøllet hjerne, som Griffiths nødvendigvis må have.

Forfatter:
Elly Griffiths

Forlag:
Gad

Udgivet:
2019

Sider:
356

Kategori:
Krimi

Anmeldt:
16.12.2019

Anmeldereksemplar fra forlaget

Af samme forfatter

Døden på museet

Huset på klippen

Løgnens hus

Pigen under jorden