Danmarks Statistik har offentliggjort detailtallene for september og Nets har opdateret sit ‘Business-barometer’.

Detailhandlens omsætningsindeks for september faldt med 0,4% i forhold til august 2022. På kategoriniveau var det kun fødevarer og andre dagligvarer, der havde en negativudvikling med et fald på 3,0% mens de to andre kategorier, andre forbrugsvarer og beklædning mv. steg med henholdsvis 1,1% og 3,7%. Salget ligger dog fortsat over niveauet før COVID-19.

Tallene for september er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

Nets: God efterårsferie

I dette års efterårsferie har danskerne været på shopping meddeler selskabet Nets via sit Business-barometer. Her meldes der om en overordnet vækst på fra uge 41 til uge 42 på 0,7% i gennemsnit for de inddelte grupper, og kigges der udelukkende på de fysiske butikker, er væksten på 1,4%.

Den gruppe vi her på redaktionen har særlig fokus på er Hobbybutikker, kontorartikler & boghandlere, der ligger nummer fire på listen over de grupper der vækstede mest fra uge 41 til uge 42. Overordnet vækstede gruppen 5,8% og imponerende 14,8% i de fysiske butikker. Her på Bogmarkedet har vi fået bekræftet fra flere butikker, at efterårsferien har været god og dejlig travl.

Kilde: Danmarks Statistik/Nets