Dødbringende besked, er første selvstændige bind i en serie om Kitt Hartley. Kitt er ansat som bibliotekar på Universitetsbiblioteket i Vale i York. Ud over at have ansvaret for afdelingens kvindelitteratur er hun udstyret med en voldsom nysgerrighed, og et stort ønske om at hjælpe sine veninder. Så da hendes bedste veninde, Evie Bowes, anklages […]
The post Dødbringende besked af Helen Cox first appeared on Bogrummet.

Dødbringende besked, er første selvstændige bind i en serie om Kitt Hartley. Kitt er ansat som bibliotekar på Universitetsbiblioteket i Vale i York. Ud over at have ansvaret for afdelingens kvindelitteratur er hun udstyret med en voldsom nysgerrighed, og et stort ønske om at hjælpe sine veninder. Så da hendes bedste veninde, Evie Bowes, anklages for mord på sin ekskæreste, Owen, går Kitt straks igang med at bevise hendes uskyld.

Som bibliotekar er bøger på alle måder en integreret del af Kitts tilværelse, og hun henter da også inspiration til sit detektiv arbejde i de mange krimier hun har læst. Men et er bøger, noget andet er virkelighed, og hurtigt bliver hun selv mistænkt for at være involveret i mordet. Hun bliver slæbt med på stationen af kriminalkommissær Halloran og betjent Banks. Men det stopper ikke Kitt Hartley, hun allierer sig med sin medarbejder Grace, som er ferm til at grave oplysninger frem på nettet, og så går det ellers slag i slag.

Det er en rigtig “A Nice Cup of Tea” krimi, på den måde at forstå at den er hyggelig, velskrevet og for bognørder er der en del citater og henvisninger til bøger, især krimier. Hvis man som jeg godt kan lide de gamle Agatha Christie og Dorothy Leigh Sayers bøger, så er dette et naturligt valg til en hygge søndag med en god kop te og en krimi. Jeg glæder mig til de næste bind bliver oversat til dansk, så jeg igen kan drikke te sammen med Kitt Hartley.

Helen Cox er en Yorkshire-født forfatter og digter. Efter at hun afsluttede sin MA i kommunikation fra University of York St. John, skrev hun for en række magasiner, tv, film, radio og web-sider.

Helen Cox har udover en række noveller og fagbøger foreløbig skrevet fire bind i serien om amatørdetektiv og bibliotekar Kitt Hartley.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Zara, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Dødbringende besked af Helen Cox first appeared on Bogrummet.