Døde sjæle af Angela Marsons er 6. del i forfatterens krimiserie om vicekriminalkommissær Kim Stone. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget. Fra bogens bagsidetekst: “Da en samling menneskeknogler dukker frem under en rutinemæssig arkæologisk udgravning, forvandler en mak i Black Country  sig pludselig til et mystisk gerningssted for kommissær Kim Stone.  Da knoglerne bliver sorteret,… Læs mere Døde sjæle af Angela Marsons

Døde sjæle af Angela Marsons er 6. del i forfatterens krimiserie om vicekriminalkommissær Kim Stone. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Fra bogens bagsidetekst:

“Da en samling menneskeknogler dukker frem under en rutinemæssig arkæologisk udgravning, forvandler en mak i Black Country  sig pludselig til et mystisk gerningssted for kommissær Kim Stone. 

Da knoglerne bliver sorteret, står det klar, at graven rummer mere end ét offer. Ligene bærer vidnesbyrd om ubeskrivelige rædsler med skudhuller og mærker efter dyrefælder.

Kim bliver tvunget til at samarbejde med kommissær Travis, som hun har en problematisk fælles fortid med. Sammen afdækker de et dystert, hemmelighedsfuldt forhold mellem de familier, der ejer jorden, hvor ligene blev fundet.

Men mens Kim er optaget af en af de mest komplicerede efterforskninger, hun nogen sinde har udført, bliver hendes hold inddraget i en bølge af afskyelige hadforbrydelser. Kan hun opklare sagen og redde dem fra alvorlig fare – før det er for sent?”

Billede af: Døde sjæle og de øvrige bøger i serien (minus nr. 3). af Angela MarsonsDøde sjæle og de øvrige bøger i serien (minus nr. 3). af Angela Marsons

Først: Læs serien i rækkefølge. Men det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg skriver det?!

I Døde sjæle oplever vi en ny konstellation af arbejdsrelationer – nye kolleger og nye roller. Det viser sider af folk, som man ellers ikke har set. Da jeg har skrevet om serien fire gange før vil jeg ikke gå i detaljer med personskildringerne. I stedet vil jeg anbefale, at man læser det, som jeg tidligere har skrevet.

Døde sjæle har et skræmmende og ret grusomt plot. Jeg havde ret tidligt i fortællingen en rimelig ide om, hvilken retning plottet ville tage – men på trods af det, var bogen stadig virkelig uhyggelig og barsk. Jeg var lidt længere tid end normalt om at læse den – men den rørte mig ganske meget, så måske var det derfor læsningen tog tid, for bogen er bestemt ikke svær, og den er som de andre i serien velskrevet.

Vi hører om et par grupperinger, som findes i virkeligheden: English Defence League (læs: Wikipedia.org) og National Front (læs: Wikipedia.org) – mon ikke disse er med til at give et hint om, hvad et af hovedtemaerne i bogen er?

Ja, en af grundene til at Døde sjæle rammer/rørte mig så meget er, at den handler om racisme og hadforbrydelser. Noget jeg finder hårrejsende, skræmmende og ikke mindst sørgeligt. Jeg synes egentlig også, at det er modigt at skrive om dette tema.

Døde sjæle er udover ovenstående emne også en fortælling om rivalisering på jobbet, misforståelser, fortielser, relationer og familie.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Tavse skrig
2. Onde spil
3. Forsvundne piger
4. Døde vidner
5.Blodets bånd
6. Døde sjæle

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742604359
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Dead Souls
Oversætter: Stig W. Jørgensen
Sider: 393
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.